Acţionarii Impact au respins reducerea capitalului firmei de 10 ori şi emiterea de obligaţiuni

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) au respins reducerea capitalului social de zece ori, la 19,78 milioane lei, şi emiterea de obligaţiuni, potrivit unui raport transmis vineri Bursei.
Economica.net - vin, 21 dec. 2012, 12:02
Acţionarii Impact au respins reducerea capitalului firmei de 10 ori şi emiterea de obligaţiuni

Propunerea privind diminuarea capitalului, venită din partea omului de afaceri Adrian Andrici, care deţine 10,69% din titluri, a fost respinsă cu 53,73% din voturile acţionarilor prezenţi la şedinţă.

Acţionarii au respins şi emiterea de obligaţiuni, deşi administratorii aveau două propuneri, de 30 milioane şi, respectiv, de 20 milioane lei.

În AGA de joi a fost însă aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul viitor. Astfel, compania estimează pierderi de 19 milioane lei, cu 47% sub nivelul record estimat pentru anul curent, de 35,6 milioane lei. Cele mai mari pierderi ar urma să fie înregistrate în primul şi în ultimul trimestru din 2013, de 7,4 milioane lei şi, respectiv, de 6,9 milioane lei.

Veniturile ar urma să avanseze cu 33%, la aproape 52 milioane lei, de la nivelul prognozat pentru acest an, de 39 milioane lei. În acelaşi timp, cheltuielile sunt estimate să avanseze cu 17%, la 69 milioane lei, de la nivelul bugetat pentru 2012, de 58,8 milioane lei.

„Acest buget a fost întocmit având la bază planul de vânzări pentru anul 2013, care prevede vânzarea a 127 de locuinţe şi a unor loturi de teren în suprafaţă totală de 25.500 metri pătraţi”, se arată în proiectul de buget pentru anul viitor.

Bugetul pentru anul 2012 a fost rectificat de acţionarii Impact în luna octombrie, iar pierderile ar urma să fie influenţate în principal de unele provizioane în sumă de 15,8 milioane lei.

Altă decizie a acţionarilor priveşte remuneraţiile Consiliului de Administraţie. Astfel preşedintele CA va primi o remuneraţie lunară brută de 3.285 de euro, iar ceilalţi patru membri vor primi câte 1.985 euro brut/lună.

Totodată, acţionari Impact l-au ales membru în Consiliul de Administraţie al Impact pe directorul general al firmei Primcom, Vlad Nicolae Neacşu, firmă controlată de Fondul Proprietatea. Neacşu este director general la Primcom din luna mai, după ce în perioada ianuarie 2011 – aprilie 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al aceleiaşi companii.

Anterior, în septembrie 2007 – noiembrie 2010 a lucrat la AllianzŢiriac Pensii Private, iar în 2005 – 2007 la compania de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment.

Neacşu a fost provizoriu membru CA la Impact din 21 noiembrie, pe locul rămas vacant după demisia lui Radu Bugica, iar în AGA de joi a fost confirmat de acţionari în funcţia respectivă.

Afacerile dezvoltatorului imobiliar au crescut de peste două ori (113%) în primele nouă luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 20,5 milioane de lei, însă s-au adâncit şi pierderile, cu 13%, la 16,26 milioane lei.

Conform celor mai recente raportări, cel mai mare acţionar al companiei este fondatorul Impact, Dan Ioan Popp, care are 16,5% din titluri. În acţionariat se regăseşte şi omul de afaceri Adrian Andrici, care şi-a majorat recent participaţia la 10,69%, şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din acţiuni.

Alţi acţionari importanţi sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Cel mai recent schimb cu acţiunile companiei a fost perfectat la miercuri la un preţ de 0,116 lei. Raportat la această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 22,95 milioane lei (5,1 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...