Bursa din Sibiu îl dă în judecată pe Sima. Acţionarii au ales patru noi administratori

Peste 11% din voturile acţionarilor bursei din SIbiu (SIBEX) au votat împotriva pornirii acţiunii în răspundere a fostului preşedinte all acesteia, Cristian Sima, iar alte 9 % au însemnat abţineri. SIBEX îl va da în judecată pe SIma, dar nu spune pentru care daune.
Economica.net - lun, 19 nov. 2012, 19:52
Bursa din Sibiu îl dă în judecată pe Sima. Acţionarii au ales patru noi administratori

Acţionarii Sibex au ales luni patru noi administratori, printre care şi fostul director general al BVB Valentin Ionescu, propus de SIF Moldova, iar din vechiul Consiliu a fost reconfirmat Dan Simionescu, reprezentantul SIF Transilvania, potrivit unor surse din acţionariat prezente la AGA.

Ceilalţi trei membri votaţi de acţionari sunt Iancu Stavrositu, Cristina Manuela Duţu şi Daniel Grigoropol.

Iancu Stavrositu este membru provizoriu în CA al Sibex din 10 octombrie. Cu o experienţă de 15 ani pe piaţa de capital, Stavrositu este din 2002 şeful casei de brokeraj Interfinbrok. Stavrositu ocupă din 2008 poziţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Brokerilor.

Candidatuta Cristinei Manuela Duţu a fost susţinută de Bogdan Baloşan, unul dintre cei mai mari acţionari ai Sibex, cu un pachet reprezentând aproape 5% din titluri. Duţu este expert coordonator pentru protecţie financiară la firma NIS Petrol.

Daniel Grigoropol a fost propus de un acţionar care deţine un pachet nesemnificativ de acţiuni (0,0013%). Grigoropol ocupă funcţia de director general la o firmă specializată în domeniul medicinii muncii, Asdimed.

Chiar înaintea începerii şedinţei, Paul Miclăuş şi-a prezentat demisia din Consiliul de Administraţie, al cărui preşedinte provizoriu era din 10 octombrie. El a intrat în CA în aprilie 2011, iar anterior a fost vicepreşedinte al Comsiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Miclăuş s-a înscris pe lista candidaţilor pentru noul CA, alături de 14 persoane. Pe lista candidaţilor au figurat şi fondatorul grupului imobiliar Avrig 35, Alexander Hergan, şi avocatul Gabriel Biriş.

AGA pentru alegerea administratorilor a fost convocată iniţial în luna septembrie, însă CNVM a decis să mâne şedinţa. Printre vechii administratori ai SIBEX a figurat şi fostul director geneeral Cristian Sima, căruia CNVM i-a interzis să mai activeze timp de 5 ani pe piaţa de capital după scandalul provacat de pierderea banilor unor clienţi ai unei societăţi de investitiţii controlată de către acesta.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare – secretar de stat
Autostrada Buzău – Focșani: Ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 vor fi comunicate săptămâna viitoare ...
Săptămâna viitoare vor fi comunicate constructorului UMB ordinele de începere pentru loturile 2 și 3 din Autostrada Buzău - Focșani, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi Irinel......
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile
Parlamentul Republicii Moldova a aprobat joi, cu majoritate de voturi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării ...
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Protest al agricultorilor polonezi la granița cu Ucraina împotriva importurilor de cereale ieftine din această țară
Grupuri de agricultori polonezi au blocat joi circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, ...
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va recruta șoferi de camion din Maroc pentru a acoperi lipsa de mână de lucru în acest sector
Spania va pregăti şi angaja un grup de şoferi de camion din Maroc, ca o modalitate de a direcţiona migraţia spre sectorul ...