Acționarii Vienna Insurance Group au decis să acorde un dividend de 1,25 euro pe acțiune

Cea de-a 31-a Adunare Generală Anuală a Acționarilor Vienna Insurance Group AG (Wiener Versicherung Gruppe) s-a desfășurat online pe 20 mai 2022 și a fost transmisă integral în limbile germană, engleză și cehă, începând cu ora 11.00 am (CEST).
Cristian Negrei - vin, 20 mai 2022, 16:32
Acționarii Vienna Insurance Group au decis să acorde un dividend de 1,25 euro pe acțiune

Dividend aprobat

Acționarii au hotărât să accepte varianta propusă Consiliul Director și Consiliul de Supraveghere al companiei pentrru acordarea unui dividend de 1,25 de euro pe acțiune pentru anul 2021. Acesta corespunde uneirate de distribuire a dividendelor de 42,6% din profitul după impozitare și plata intereselor minoritare. Randamentul dividendului este de 5%.

Data ex-dividend este 23 mai 2022, data de înregistrare este 24 mai 2022, iar data plății dividendelor, 25 mai 2022.

Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, a prezentat Adunării Generale Anuale o imagine de ansamblu a anului financiar 2021, cu rezultate mult peste așteptări, ce demonstrează soliditatea operațională a Grupului VIG în al doilea ande pandemie.

La aceste rezultate au contribuit și activitățile din cadrul actualului program strategic „VIG 25”,la care Elisabeth Stadler s-a referit de asemenea în cuvântul introductiv.

Schimbare în Consiliul de Supraveghere

În cadrul aceleiași întâlniri a acționarilor, András Kozma a fost numit în Consiliul de Supraveghere al VIG în locul lui Georg Riedl.

După încheierea studiilor de administrarea afacerilor la Budapesta și Viena, András Kozma, în vârstă de 53 de ani, a deținut diverse funcții în sectorul serviciilor financiare (printre care șef de departament în cadrul HypoVereinsbank Ungaria, actualmente UniCredit Bank; membru al Consiliului Director în cadrul Euler Hermes Hitelbiztosító Ungaria, actualmente Allianz Trade; Președinte al Consiliului Director în cadrul Commerzbank Ungaria). András Kozma este totodată membru al Consiliului Director al Camerei de Industrie și Comerț Germano-Ungare din anul 2008 și este, printre altele, membru al Consiliului de Supraveghere al Credit Management Association din Ungaria. Începând cu 2015, a deținut și condus diverse companii de consultanță financiară din mediul privat.

El a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere alVienna Insurance Group până la finalul Adunării Generale Anuale din 2024. Georg Riedl a renunțat la poziția ocupată în cadrul Consiliului de Supraveghere odată cu încheierea Adunării Generale Anuale din 2022, prin urmare Consiliul de Supraveghere va fi format în continuare din 12 membri aleși de Adunarea Generală Anuală.

Deciziile Adunării Generale Anuale au fost adoptate cu majoritate absolută.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este principalul grup de asigurări atât în Austria, cât și în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (ECE). Grupul are o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, și este format din aproximativ 50 de companii din 30 de ţări. Cei peste 25.000 de angajaţi ai VIG au grijă de nevoile de zi cu zi ale celor peste 22 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994. Compania beneficiază de rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard & Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Es

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cele mai mari producții de porumb boabe din 2021, în județele Galați, Ialomița și Călărași
Cea mai mare cantitate de porumb boabe din ţară, respectiv 3,6 milioane de tone, a fost obţinută anul trecut în regiunea Sud-Est, unde sunt incluse judeţele Brăila, Buzău, Constanţa,......
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia anunță că a cucerit orașul ucrainean Lisiciansk și a „eliberat” întreaga regiune Lugansk
Rusia a declarat că a cucerit oraşul Lisiciansk, din estul Ucrainei, şi întreaga regiune Lugansk, transmite duminică ...
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în mai, active de 88,03 miliarde de lei, în creștere cu 7%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 88,03 miliarde lei, la finalul lunii mai 2022, în creştere ...
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR: Reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1
CNAIR a anunțat că de luni, 4 iulie, reîncep lucrările de reparații și înlocuire rosturi dilatație – pe DN 1 pe ...