Acţionarul Vodafone din Emiratele Arabe Unite ia în considerare investiţii comune cu operatorul de telecomunicaţii

Cel mai mare operator de telecomunicaţii din Emiratele Arabe Unite - e& - a anunţat vineri că ia în considerare investiţii comune cu Vodafone, după ce săptămâna trecută a plătit 4,4 miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 9,8% la grupul britanic, în încercarea de a-şi diversifica operaţiunile la nivel global, transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 20 mai 2022, 16:19
Acţionarul Vodafone din Emiratele Arabe Unite ia în considerare investiţii comune cu operatorul de telecomunicaţii

e& vrea să colaboreze cu Vodafone în domeniul achiziţiilor şi pe segmentul de cercetare-dezvoltare (R&D).

În luna februarie a acestui an, fostul Etisalat şi-a schimbat denumirea în e& în încercarea de a se transforma într-un conglomerat global de investiţii în tehnologie.

Hatem Dowidar, directorul general al companiei din Emiratele Arabe Unite, a afirmat că este încrezător în strategia Vodafone, inclusiv vânzările de active şi consolidarea în Europa.

„Cred că ei ştiu clar ceea ce trebuie făcut şi încearcă să facă”, a răspuns Dowidar când a fost întrebat dacă Vodafone ar trebui să fie mai agresivă în privinţa achiziţiilor.

„Canalul va fi deschis dacă vor exista investiţii în care vom veni ca partener”, a explicat şeful e&, referindu-se la potenţialele co-investiţii.

Dowidar a explicat că e& a achiziţionat participaţia deoarece crede că Vodafone este subevaluat, dar nu există planuri de majorare a acesteia „în acest moment”, iar e& va rămâne un investitor pasiv.

Cele două companii vor coopera pe segmentul de cercetare-dezvoltare şi în domeniul achiziţiilor, inclusiv componente standard, pentru reducerea costurilor, dar vor fi luate în considerare şi societăţi mixte, a declarat Dowidar.

Acesta a adăugat că se aşteaptă să finalizeze oferta de majorare a participaţiei la compania Mobily din Arabia Saudită la 50% până la finalul trimestrului 3 din 2022.

Vodafone, la fel ca toţi operatorii de telefonie mobilă, are probleme pe pieţele mature, unde competiţia şi reglementările au dus la scăderea preţurilor. Datoria netă a grupului Vodafone a ajuns la 44,3 miliarde de euro, iar directorul general Nick Read este presat să simplifice portofoliul şi să îmbunătăţească randamentele pentru acţionari, după o scădere de peste 20% a cotaţiei acţiunilor Vodafone de la numirea lui Read în postul de CEO, în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită responsabil
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită ...
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine că România nu se confruntă cu o criză de furnizare a apei potabile la nivel naţional chiar dacă multe lacuri de acumulare sunt......
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ...
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea ...
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la remedierea problemelor
ANPC a verificat patru hoteluri importante din București. A plouat cu amenzi, iar 53 de camere au fost închise până la ...
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 95.000 de lei hotelurile bucureştene Ambasador, Novotel şi Continental ...