Acţiunea Albalact, retrogradată de la „cumpără” la „păstrează” – analişti

Analiştii de la Broker Cluj Napoca au schimbat recomandarea pentru acţiunea  Albalact Alba Iulia din „CUMPĂRĂ“ , în „PĂSTREAZĂ“. Rezultatele pe 9 luni ale celei mai căutate producătoare de lactate de la Bursa din Bucureşti au dezamăgit. De asemeni, preţul ţintă a fost redus până la 0,158 lei / acţiune.
Adrian N. Ionescu - mar, 13 nov. 2012, 06:54
Acţiunea Albalact, retrogradată de la

Faţă de preţul actual din piaţă, potenţialul de creştere al Albalact Alba Iulia (simbol bursier ALBZ) a scăzut până la sub 16%, potrivit preţului ţintă stabilit de Andrei Rădulescu de la SSIF Broker Cluj Napoca.

Preţul ţintă pe următoarele 12 luni a fost redus cu 20% faţă de estimarea din august, până la 0,158 lei/ acţiune, nivel încă superior preţulii de piaţă de 0,1365.

„Compania a investit masiv în ultimii 7 ani pentru a face faţă competiţiei corporaţiilor străine. Beneficiile vor veni în anii următori. Acţiunea ALBZ este supraevaluată din punctul de vedere al raportului preţ de piaţă / profitabilitate companie (PER = 17,4), şi subevaluată din perspectiva raportului preţ de piaţă / vânzări“, scrie analistul de la Broker Cluj Napoca.

Afacerile şi profitul companiei Albalact Alba Iulia, una dintre cele mai mari producătoare de lactate din România, au fost în scădere în primele 9 luni ale anulu.

„Oamenii cumpără mai ieftin, iar vânzările cresc în volum, dar scad în valoare“, explică Raul Ciurtin, preşedintele companiei, citat de ECONOMICA.NET.

Albalact Alba Iulia (simbol bursier ALBZ) a încheiat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 247 de milioane de lei, „aproape de nivelul cifrei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut“, se spune în raportul trimis de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

 
Profitul  net al companiei a scăzut cu 23%, până la 2,7 milioane de lei. Albalact dă vina inclusiv pe producătorii de lapte care au scumpit materia primă.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...