1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Acţiunea Fondului Proprietatea, la mai puţin de 5 bani de leul promis la înfiinţare şi peste valoarea nominală

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) se menţin peste valoarea nominală, de 0,95 de lei / titlu, şi şi-au reluat creşterea,vineri. Administratorii FP de la Franklin Templeton au început, joi, în trombă, a patra campanie de răscumpărare. Mai puţin de cinci bani pe acţiuni îi despart cei despăgubiţi pentru proprietăţile confiscate de valoarea de un leu / acţiune promisă de autorităţi cla calculul despăgubirii.

03 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţiunile Fondulului Proprietatea (FP) creşteau, vineri înainte de prânz, cu peste 0,5% faţă de închiderea de joi, menţinându-se pe noua tendinţă ascendentă, declanşată ca urmare a începerii celei de a patra campanii de răscumpărare a acţiunilor proprii.

Creşterea s-a temperat până sub +0,4% după amiază.

Preţul acţiunii FP se apropie de maximul absolut de 0,9575 lei, înregistrat joi, în prima zi a campaniei de răscumpărare, în care Franklin Tempelton a adunat din piaţă 3,4 milioane de acţiuni, în valoare totală de aproape 3,25 milioane de lei.

Al patrulea program de răscumpărare se va derula până la data de 27 noiembrie 2015, sau mai devreme, dacă se vor lua din piaţă toate cele aproape 991 de milioane de acţiuni, adică 7,97% din capital.

Preţul maxim la care Franklin Templeton este dispus să răscumpere acţiunile FP este de 2 lei / titlu.

Răscumpărarea de acţiuni este una dintre metodele prin care administratorii de la Franklin Templeton îşi îndeplinesc misiunea de transfer de valoare din conturile Fondului în cele ale acţionarilor dominaţi de fondurile de investiţii care nu s-ar sfii să ducă această strategie până la desfiinţarea Fondului.

Stretegia a căpătat numele de VÂNZARE pe BUCĂŢI a FP.

Citeşte şi:

Preţul ţintă al Fondului Proprietatea va trece în sfârşit de pragul promis de guvern la înfiinţare, spun analiştii

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO