Acţiunea Transgaz este bună de cumpărat – brokerii. Ce preţ merită acţiunile deţinute de stat

Analiştii Broker Cluj Napoca recomandă cumpărarea acţiunilor Transgaz Mediaş, a cincea cea mai mare companie românească cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Preţul ţintă pentru următoarele 12 luni este de 233,5 lei/unitate, cu peste 26% peste nivelul la care acţiunile se tranzacţionează în această dimineaţă.
Adrian N. Ionescu - mar, 30 oct. 2012, 09:24
Acţiunea Transgaz este bună de cumpărat - brokerii. Ce preţ merită acţiunile deţinute de stat

Pornirea termocentralei pe gaze a Petrom de la Brazi, lângă Ploieşti, va spori consumul de gaze şi va creşte cererea pentru serviciile Transgaz (simbol bursier TGN) de transport pe magistralele naţionale pe care le administrează, potrivit raportului SSIF Broker Cluj Napoca. 

Cererea suplimentară pentru serviciile Transgaz vine pe fondul premiselor de „ cvasistagnare a consumului intern de gaze naturale.

„Având în vedere şi potenţialul de dividend pentru anul 2012“, SSIF Broker Cluj Napoca   recomandă CUMPĂRAREA  titlurilor TGN cu un preţ ţintă de 233,5 lei, pe o perspectivă  de 12 luni.

Preţul de subscriere la oferta secundară de vânzare, acum în curs de pregătire, trebuie să fie sub nivelul de 186,8 lei, „care ar permite un potenţial de apreciere de 25% pentru următoarele 12 luni“, scrie analistul Andrei Rădulescu , în raportul SSIF Broker.

Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anual de 8,1%, între 2006 şi 2011, până la 1.343 milioane de lei, evoluţie determinată în principal de majorarea tarifelor de către ANRE.

Profitul net s-a majorat în intervalul analizat cu un ritm mediu anual de 9,8%, până la 380 milioane de lei, potrivit raportului SSIF Broker Cluj Napoca.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează rezervările și cer reevaluarea acestora
Hotelierii care așteaptă turiști din Republica Moldova în acestă iarnă susțin că noile restricții anunțate le afectează ...
Noile măsuri privind accesul în România pentru a limita răspândirea Omicron afectează circulaţia a mii de turişti ...
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Surpriză: Hidroelectrica nu scumpește energia electrică pentru populație și menține oferta actuală până în primăvară
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, este și furnizorul cu cele mai bune prețuri ...
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
Regia de Drumuri și Poduri Constanța a ieșit din insolvență, în urma finalizării planului de reorganizare
CITR, administratorul judiciar al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, a anunțat luni că această ...