Acţiunea Transgaz este bună de cumpărat – brokerii. Ce preţ merită acţiunile deţinute de stat

Analiştii Broker Cluj Napoca recomandă cumpărarea acţiunilor Transgaz Mediaş, a cincea cea mai mare companie românească cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Preţul ţintă pentru următoarele 12 luni este de 233,5 lei/unitate, cu peste 26% peste nivelul la care acţiunile se tranzacţionează în această dimineaţă.
Adrian N. Ionescu - mar, 30 oct. 2012, 09:24
Acţiunea Transgaz este bună de cumpărat - brokerii. Ce preţ merită acţiunile deţinute de stat

Pornirea termocentralei pe gaze a Petrom de la Brazi, lângă Ploieşti, va spori consumul de gaze şi va creşte cererea pentru serviciile Transgaz (simbol bursier TGN) de transport pe magistralele naţionale pe care le administrează, potrivit raportului SSIF Broker Cluj Napoca. 

Cererea suplimentară pentru serviciile Transgaz vine pe fondul premiselor de „ cvasistagnare a consumului intern de gaze naturale.

„Având în vedere şi potenţialul de dividend pentru anul 2012“, SSIF Broker Cluj Napoca   recomandă CUMPĂRAREA  titlurilor TGN cu un preţ ţintă de 233,5 lei, pe o perspectivă  de 12 luni.

Preţul de subscriere la oferta secundară de vânzare, acum în curs de pregătire, trebuie să fie sub nivelul de 186,8 lei, „care ar permite un potenţial de apreciere de 25% pentru următoarele 12 luni“, scrie analistul Andrei Rădulescu , în raportul SSIF Broker.

Cifra de afaceri a crescut cu un ritm mediu anual de 8,1%, între 2006 şi 2011, până la 1.343 milioane de lei, evoluţie determinată în principal de majorarea tarifelor de către ANRE.

Profitul net s-a majorat în intervalul analizat cu un ritm mediu anual de 9,8%, până la 380 milioane de lei, potrivit raportului SSIF Broker Cluj Napoca.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...