1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Acţiunile a 24 de companii listate la BVB vor fi tranzacţionate, de luni, după modelul licitaţie

Acţiunile a 24 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ vor fi tranzacţionate, începând de luni, după un nou model de tranzacţionare, denumit modelul de licitaţie, mecanismul curent fiind cel de 'tranzacţionare continuă'.

23 feb, 2015 | Agerpres

Potrivit BVB, modelul de licitaţie îmbunătăţeşte tranzacţionarea acţiunilor cu lichiditate mai redusă şi facilitează determinarea preţurilor de tranzacţionare, oferind premise pentru o metodă echilibrată de descoperire a preţului, scrie Agerpres.

Modelul se bazează pe concentrarea ordinelor (reprezentând lichiditatea disponibilă) la momente specifice de timp în decursul şedinţei de tranzacţionare.

Cele 24 de companii pentru acţiunile cărora se va aplica noul model de tranzacţionare sunt Amonil, Armătura, Artego, Bermas, Boromir Prod, Carbochim, Casa de Bucovina Club de Munte, Comelf, Conted, Electroaparataj, Electrocontact, Natura Quattuor Energia Holdings, Petrolexportimport, Prodplast, SIF Hoteluri, Sinteza, Stirom, Teraplast, TMK Artrom, Transilvania Construcţii, UAMT, Uztel, VES şi Voestalpine VAE Apcarom.

BVB va evalua periodic oportunitatea de a aloca o acţiune pentru modelul de licitaţie sau de a realoca o acţiune din cadrul modelului de licitaţie pentru modelul de tranzacţionare continuă sau de a menţine o acţiune în cadrul modelului de licitaţie, conform criteriilor de selecţie luate în considerare de BVB. Acest model se aplică numai pentru acţiunile companiilor româneşti.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO