Acțiunile Activision Blizzard s-au apreciat vineri cu peste 5% după ce autoritățile britanice au decis să restrângă o investigație privind preluarea sa de către Microsoft

Acţiunile Activision Blizzard au crescut vineri, după ce Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Regatul Unit a restrâns sfera investigaţiei sale privind preluarea de către Microsoft a dezvoltatorului de jocuri video, transmite CNBC, relatează News.ro.
News.ro - sâm, 25 mart. 2023, 12:12
Acțiunile Activision Blizzard s-au apreciat vineri cu peste 5% după ce autoritățile britanice au decis să restrângă o investigație privind preluarea sa de către Microsoft

Această restrângere a investigaţiei marchează un câştig parţial pentru Microsoft, care urmăreşte o extindere a diviziei sale de jocuri video.

Gigantul tehnologic din Redmond, statul american Washington, şi-a extins prezenţa pe piaţa jocurilor video prin achiziţii de succes, cum ar fi cumpărarea ZeniMax Media, compania-mamă a Bethesda Softworks.

În februarie, CMA a publicat concluziile provizorii ale investigaţiei sale privind preluarea, afirmând la acea vreme că tranzacţia poate duce la preţuri mai mari, mai puţine opţiuni şi mai puţină inovaţie.

Printre preocupările sale, autoritatea de reglementare a semnalat faptul că acordul ar provoca o scădere substanţială a concurenţei pe piaţa jocurilor pentru console.

De atunci, instituția britanică a primit ”un volum semnificativ” de feedback de la diverşi participanţi din industrie cu privire la tranzacţie. Cu aceste noi dovezi, CMA spune acum că nu mai crede că tranzacţia va împiedica concurenţa în jocurile pe consolă.

”Având în vedere dovezile suplimentare furnizate, am ajuns la concluzia provizorie că fuziunea nu va duce la o scădere substanţială a concurenţei în serviciile de jocuri pentru consolă, deoarece costul pentru Microsoft de a nu oferi Call of Duty pentru PlayStation ar depăşi orice câştig din luarea unei astfel de măsuri”, a declarat vineri Martin Coleman, preşedintele grupului de experţi independenţi care efectuează investigaţia CMA.

”Opinia noastră provizorie conform căreia această preluare ridică îngrijorări pe piaţa jocurilor în cloud nu este afectată de anunţul de astăzi. Ancheta noastră rămâne în curs de finalizare până la sfârşitul lunii aprilie.”

Acţiunile Activision Blizzard au crescut cu peste 5% în tranzacţiile din SUA, după ce au crescut iniţial cu peste 7%, până la un nou maxim de 52 de săptămâni.

Acţiunile Microsoft au scăzut uşor pe fondul unei scăderi ample a pieţei.

Distribuţia Call of Duty în atenţie

Anunţul CMA vine după ce gigantul tehnologic din SUA a câştigat şi sprijinul unor companii care au fost împotriva înţelegerii sau care stăteau în expectativă.

Una dintre preocupările majore ale concurenţilor Microsoft a fost că tranzacţia ar bloca accesul la franciza Activision Call of Duty.

Luna trecută, Microsoft a declarat că a semnat ”un acord legal obligatoriu pe 10 ani” pentru a aduce Call of Duty la jucători Nintendo în aceeaşi zi cu Xbox-ul Microsoft, ”cu caracteristici complete şi paritate de conţinut”.

În plus, Microsoft a semnat un acord cu Nvidia pentru a-şi aduce jocurile Xbox la serviciul de jocuri în cloud de la Nvidia, GeForce Now.

Microsoft a spus că va aduce şi biblioteca de jocuri Activision în serviciul Nvidia, dacă achiziţia se va finaliza.

Nvidia a fost împotriva preluării Activision de către Microsoft. Dar Microsoft încă nu l-a adus de partea sa pe cel mai mare rival, Sony, care deţine consola PlayStation.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat luna trecută, pentru CNBC, că grupul oferă Sony acelaşi acord ca şi cel cu Nintendo, pentru a face Call of Duty disponibil pe PlayStation în acelaşi timp ca şi pe Xbox, cu aceleaşi caracteristici. Sony încă se opune acordului.

Sursa foto: News.ro

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Sectorului 2 va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, care cuprinde o parte din zona veche a Capitalei
Primăria Sectorului 2 va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, care cuprinde o parte din zona veche a Capitalei
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (foto), anunţă că va începe sistematizarea străzilor din Cvartalul 3, proces în urma căruia va creşte siguranţa rutieră, iar trotuarele vor fi redate......
Poliţiştii de penitenciare încep de săptămâna aceasta protestele. Mâine vor fi în grevă japoneză, miercuri nu vor lucra timp de 2 – 4 ore, iar după accea vor bloca pușcăriile
Poliţiştii de penitenciare încep de săptămâna aceasta protestele. Mâine vor fi în grevă japoneză, miercuri nu vor ...
Poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre la programul de lucru ...
Lufthansa plănuiește să-și extindă prezența pe Aeroportul Fiumicino din Roma, după finalizarea preluării unui pachet important din acțiunile ITA Airways
Lufthansa plănuiește să-și extindă prezența pe Aeroportul Fiumicino din Roma, după finalizarea preluării unui pachet ...
Lufthansa speră să transforme Aeroportul Fiumicino din Roma într-un hub aerian sudic pentru grupul german, care se va ...
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a dat demisia astăzi
Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a dat demisia astăzi
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, a anunțat în această seară că își dă ...