Acțiunile Airbus s-au depreciat ca urmare a rezultatelor slabe din luna octombrie

Acţiunile Airbus au scăzut joi, după ce grupul aeronautic european a raportat un declin al livrărilor de aproximativ 10% în octombrie, comparativ cu luna precedentă, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 05 nov. 2021, 19:20
Acțiunile Airbus s-au depreciat ca urmare a rezultatelor slabe din luna octombrie

În octombrie, Airbus a livrat 36 de avioane, după ce în august şi septembrie livrase 40 de avioane lunar, iar în iunie – 77.

În primele zece luni din 2021, Airbus a livrat 460 de aeronave şi mai are nevoie de 140 pentru a atinge ţinta de la finalul anului, de 600.

Vineri, acţiunile Airbus au scăzut cu 1%, în timp ce indicele CAC al Bursei de la Paris înregistra o creştere solidă.

De asemenea, grupul aeronautic european a vândut în octombrie 22 de avioane, inclusiv comanda anunţată anterior, de 15 aeronave, pentru firma Jet2. În primele zece luni din 2021, Airbus a vândut 292 de aeronave, ajungând la un total net de 125, după anulări.

Rivalul american Boeing anunţase recent că în primele nouă luni din 2021 a livrat 241 de avioane şi a vândut 710, cifră care s-a redus la 302 după anulări şi alte ajustări.

Grupul Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...