Acțiunile Antibiotice Iași (ATB), record istoric la Bursă după nouă luni cu cifră de afaceri și profit în creștere

Aproape 74 de milioane de acțiuni Antibiotice Iași (ATB) au fost tranzacționate la Bursa de Valori București(BVB) în primele nouă luni ale anului, un record absolut cel puțin al ultimilor cinci ani și de peste trei ori mai mult decât în orice an întreg din 2017 până în prezent. Lichiditatea ridicată a acțiunii vine pe fondul unor rezultate bune în primele nouă luni ale lui 2021, cu cifră de afaceri în creștere substanțială și un profit constant care se încadrează în valorile planificate.
Ion Dobreanu - mie, 10 nov. 2021, 20:15
Acțiunile Antibiotice Iași (ATB), record istoric la Bursă după nouă luni cu cifră  de afaceri și profit în creștere

Antibiotice Iași a realizat în primele njouă luni o cifră de afaceri de 247, 83 de milioane de lei, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului trecut. Exporturile au contribuit cu 39% la afacerile firmei care are deja un nume pe piețele internaționale fiind și lider mondial la produsul Niacină, relevă raportul administratorilor Antibiotice Iași publicat pe site-ul BVB.

Valoarea profitului brut a fost, la finele lunii septembrie, de 18,68 de milioane de lei, la același nivel cu cel din perioada similară a anului trecut, şi cu cel planificat.

În primele nouă luni a anului 2021, valoarea medicamentelor eliberate către pacienţii din România a fost de 15,3 miliarde de lei (în preţ de distribuţie), în creştere cu 18% comparativ cu perioada similară a anului 2020.

Valoarea exportului de produse finite a fost de 60,02 milioane lei la nivelul valorii planificate atât din punct de vedere valoric cât şi din punct de vedere al marjei de profit.

Antibiotice S.A. şi-a început activitatea în anul 1955, fiind primul producător al substanţei active Penicilina din România şi Europa de Sud-Est. În prezent este cel mai important producător român de medicamente generice.

Portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde peste 150 de medicamente de uz uman din 11 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activa (Nistatina) şi produse biocide.

Antibiotice Iaşi este listată la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997. Capitalizarea bursiera a Antibiotice la data de 30 septembrie 2021 a fost de 381,32 de milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...