Acţiunile Apple au atins pentru prima dată pragul de 600 dolari

Acţiunile Apple au atins joi pentru prima dată pragul de 600 de dolari, la scurt timp după lansarea celei de-a treia generaţii a iPad pe pieţele asiatice, tableta fiind întâmpinată, în ţări ca Australia şi Hong Kong, cu cozi de sute de persoane.
Economica.net - vin, 16 mart. 2012, 08:49
Acţiunile Apple au atins pentru prima dată pragul de 600 dolari

Analiştii care au studiat produsul au anunţat că principalii furnizori de componente pentru noul iPad au rămas, la fel ca la cele două modele anterioare, Qualcomm, Broadcom şi Samsung Electronics – principalul rival al Apple pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor.

Noul iPad nu a mai fost propus pieţei ca un produs revoluţionar, aşa cum fuseseră prezentate celelate două generaţii, ci ca o evoluţie firească a modelului, cu procesor mai puternic, ecran cu o mai bună rezoluţie şi calitate a imaginii şi o cameră digitală mai performantă.

Fanii Apple s-au grăbit să cumpere iPad 3, fiind remarcate cozi de sute de persoane în Sydney, Hong Kong sau Tokyo.

Totuşi, mulţimile de entuziaşti adunate în faţa magazinelor au fost mai restrânse decât la alte lansări ale Apple din ultimii ani.

„iPad este deja un produs destul de matur şi destul de greu de revoluţionat mai departe. Noua versiune este un pic mai grea decât predecesoarele şi cred că clienţii din Asia vor fi atenţi la acest aspect. În viitor, cred că Tim Cook va trebui să lanseze un nou produs pentru a-şi pune cu adevărat amprenta asupra companiei. Ar putea fi, spre exemplu, un iPad mai mic, cu o durată de viaţă mai îndelungată a bateriei”, comentează un analist al IDC Hong Kong.

Entuziasmul generat de lansarea iPad 3 a împins acţiunile Apple la 600,01 dolari în şedinţa de joi pe bursa de la New York, un nou maxim istoric, la aproximativ o lună după ce titlurile companiei au urcat în premieră la 500 de dolari.

Apple, care şi-a consolidat deja poziţia de cea mai mare companie din lume după capitalizare, a atins pentru scurt timp o valoare de piaţă de 560 miliarde de dolari, în urcare cu 45% de la începutul acestui an.

La preţul de închidere de joi, de 585,56 dolari, o acţiune Apple este mult mai scumpă decât preţul de pornire al unui iPad Wi-Fi, de 499 de dolari.

Noul iPad apare vineri în zece ţări, inclusiv SUA, Canada, Singapore, Franţa şi Marea Britanie. Magazinele din Munchen, Paris, Londra, Singapore sau Hong Kong s-au pregătit să facă faţă mulţimilor adunate peste noapte în aşteptarea lansării.

Te-ar mai putea interesa și
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 – Eurostat
Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul din Ucraina şi a explodat pe......
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Guvernul de la Budapesta anunţă o vizită în Ungaria a preşedintelui chinez Xi Jinping
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet ...
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Primul tren Metropolis a sosit în Depoul Berceni al Metrorex. Are camere de supraveghere și folie anti-grafitti
Metrorex anunță că joi, 25 aprilie 2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ...
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, a fost singurul cumpărător al energiei hidro puse pe piață cu livrare în 2025
Risc sau știință? Istoria se repetă: EDS, client vechi al Hidroelectrica și unul dintre câștigătorii crizei energetice, ...
EDS, trader și furnzior de energie și compania care și în trecut a mizat pe creșterea prețului la energie în viitor ...