Acţiunile Apple au atins un nivel record, după informaţii privind producţia tabletei iPad mini

Acţiunile Apple au crescut vineri cu 1,2%, la nivel record de 644,13 dolari pe unitate, după o notă a grupului de investiţii Jefferies potrivit căreia compania a început producţia de iPad mini, o versiune mai mică a tabletei iPad, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 17 aug. 2012, 16:57
Acţiunile Apple au atins un nivel record, după informaţii privind producţia tabletei iPad mini

Preţul de 644,13 dolari pe acţiune conferă Apple o capitalizare de piaţă de 590 de miliarde de dolari. Minimul ultimelor 52 de săptămâni, de 354,124 dolari pe unitate, a fost atins pe 4 octombrie, potrivit datelor MarketWatch.

Titlurile Apple au avansat cu 15% în acest an, până la închiderea tranzacţiilor de joi.

Un analist al Jefferies, Peter Misek, a majorat ţinta de preţ pentru acţiunile Apple de la 800 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate. Misek a afirmat totodată că iPhone 5 va fi „cea mai mare lansare a unui telefon mobil din istorie”.

Dacă acţiunile Apple vor atinge 900 de dolari pe unitate, capitalizarea de piaţă a companiei va depăşi 800 de miliarde de dolari şi va fi mai mare decât programul TARP de salvare a companiilor americane cu probleme şi programul de stimulare a economiei din primul an al preşedinţiei Obama.

Librările de iPad-uri ale Apple au crescut cu 44%, la 17 milioane de unităţi în trimestrul al doilea, conferind companiei o cotă pe piaţa globală de 70%, cea mai mare din mai mult de un an, conform datelor companiei de analiză a pieţei IHS.

Yankee Group anticipează că vânzările mondiale de tablete le vor depăşi pe cele de PC-uri până în 2015, astfel că Apple se pregăteşte pentru apariţia unor produse care vor concura iPad.

Microsoft va lansa spre sfârşitul acestui an vânzarea tabletei Surface, în timp ce Google a introdus pe piaţă modelul Nexus 7, în iunie. Anul trecut, Amazon a lansat tableta Kindle Fire.

Te-ar mai putea interesa și
Scădere cu 10,5% a numărului de autorizaţii de construire pentru zona rezidenţială, în primele opt luni din 2022 – INS
Scădere cu 10,5% a numărului de autorizaţii de construire pentru zona rezidenţială, în primele opt luni din 2022 – ...
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale a scăzut cu 10,5%, în primele opt luni ale anului în curs, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, arată datele......
Ciucă va participa la evenimentul de lansare a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, mâine: “Importurile de gaz din Azerbaidjan reprezintă o sursă viabilă de acum”
Ciucă va participa la evenimentul de lansare a interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria, mâine: “Importurile de gaz ...
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va efectua sâmbătă, o vizită în Bulgaria, cu prilejul evenimentului de lansare a ...
Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei
Kremlinul anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei
Kremlinul a anunţat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să ...
UE trebuie să găsească o soluţie acceptată de toate statele membre pentru plafonarea preţului la gazele naturale – comisar Energie
UE trebuie să găsească o soluţie acceptată de toate statele membre pentru plafonarea preţului la gazele naturale – ...
Uniunea Europeană trebuie să găsească un mod de a aborda plafonarea preţului la gazele naturale care să fie acceptat ...