Acţiunile Apple scad după ce compania a anunţat un profit net în creştere cu 38%, în al doilea trimestru

Grupul american Apple, producătorul telefoanelor iPhone, a anunţat, marţi, că profitul său net a crescut în ritm anual, în trimestrul al doilea, cu 38%, până la 10,7 miliarde de dolari, iar afacerile au urcat cu 33%, până la 49,6 miliarde de dolari, transmite AFP.
Economica.net - mie, 22 iul. 2015, 07:27
Acţiunile Apple scad după ce compania a anunţat un profit net în creştere cu 38%, în al doilea trimestru

Cu toate acestea, acţiunile Apple erau marţi seară în scădere cu 7,3%, până la 121,18 dolari per titlu, în cursul tranzacţiilor electronice care au loc după închiderea bursei, motivul fiind că Apple a estimat că în trimestrul al treilea al acestui an ar urma să realizeze o cifră de afaceri cuprinsă între 49 şi 51 de miliarde de dolari, sub estimările analiştilor.

De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2015, Apple a vândut 47,5 milioane telefoane iPhone, cu 35% mai mult decât în perioada similară din 2014, dar sub estimările analiştilor, care se aşteptau ca vânzările de iPhone-uri să treacă pragul de 50 de milioane de unităţi. iPhone este crucial pentru rezultatele Apple, în condiţiile în care a reprezentat 63% din cifra de afaceri a grupului trimestrul II, scrie Agerpres.

Vânzările de iPhone-uri au crescut cu 87% în China, ţară unde cifra de afaceri a grupului american s-a dublat în decurs de un an, ajungând la 13,2 miliarde de dolari, şi o depăşeşte pe cea realizată în Europa, de 10,3 miliarde de dolari.

Chiar dacă vânzările de telefoane iPhone nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor analiştilor, directorul general de la Apple, Timothy D. Cook, a subliniat că grupul a înregistrat rezultate solide în perioada aprilie – iunie 2015.

‘Am avut un trimestru uimitor, veniturile iPhone crescând cu 59%, vânzări solide de calculatoare Mac, venituri record din servicii, graţie App Store, şi un start puternic pentru Apple Watch’, a precizat Timothy D. Cook.

Apple nu a oferit, marţi, niciun fel de informaţii cu privire la vânzările de ceasuri inteligente Apple Watch, un produs lansat pe piaţă în luna aprilie. Directorul financiar de la Apple, Luca Maestri, a spus doar că în primele nouă săptămâni de la lansare vânzările de ceasuri Apple Watch au fost mai mari decât cele înregistrate în primele nouă săptămâni de la lansarea iPhone şi iPad.

Cu toate acestea, analiştii şi-au revizuit în jos estimările privind vânzările de ceasuri Apple Watch pentru trimestrul II, până la 2,0 – 2,5 milioane de unităţi, apreciind că, deocamdată, este prea devreme să spună dacă Apple Watch este un succes sau un eşec.

De asemenea, Luca Maestri a informat că Apple a încheiat cel de-al doilea trimestru cu rezerve de lichidităţi în valoare de 202,8 miliarde de dolari, din care 89% sunt păstrate în străinătate.

În ultimii ani, Apple şi-a recompensat acţionarii cu sume importante via dividende şi răscumpărări de acţiuni, dar a preferat să finanţeze aceste operaţiuni prin datorii în loc să îşi utilizeze lichidităţile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Firma de curierat ultra-rapid BeeFast se extinde în Brașov
Firma de curierat ultra-rapid BeeFast se extinde în Brașov
BeeFast, start-up tech de curierat ultra-rapid, își extinde activitatea de la 1 noiembrie, în Brașov. Pentru prima lună ...
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Furnizorul de soluții IT&C Cegeka preia DAS Solutions din Rep. Moldova
Cegeka, furnizor de top de soluții IT&C, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions în Chișinău, Moldova. Prin așa-numitul ...
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
Ce înseamnă starea de urgenţă şi ce se întâmplă în această situaţie
STAREA DE URGENŢĂ a fost instituită pe 16 martie 2020 din cauza răspândirii virusului SARS-COV-2. Mai jos puteţi citi ...