Acţiunile Apple scad sub 500 de dolari pentru prima dată începând din februarie

Acţiunile Apple au scăzut pentru prima dată începând din februarie sub pragul de 500 de dolari, în perioada de tranzacţii limitate care precede deschiderea bursei din SUA, după ce Citigroup a redus recomandarea pentru acţiunile companiei, în contextul îngrijorării privind cererea pentru iPhone 5.
Economica.net - lun, 17 dec. 2012, 12:57
Acţiunile Apple scad sub 500 de dolari pentru prima dată începând din februarie

Apple a coborât la 499 de dolari la 6:55 dimineaţa la New York, după ce vineri a închis în declin cu 3,8% la 509,70 dolari, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Apple au scăzut cu 27% faţă de maximul de 702,1 dolari înregistrat în septembrie.

Furnizorii din Asia ai Apple au raportat reduceri ale comenzilor, situaţie care ridică semne de întrebare privind evoluţia companiei, se arată într-o notă a Citigroup. Grupul financiar a revizuit recomandarea pentru titlurile Apple de la „cumpără” la „neutru”, iar preţul ţintă a fost revizuit de la 675 dolari la 575 dolari.

Cotaţia Apple se îndreaptă către a treia lună consecutivă de declin, întrucât compania se confruntă cu o concurenţă tot mai puternică din partea Samsung şi Nokia, în timp ce la lansarea iPhone 5 a avut probleme cu acoperirea cererii iniţiale.

Citigroup se alătură mai multor bănci care au revizuit estimările de preţ pentru acţiunile Apple în decembrie, potrivit datelor Bloomberg. UBS a coborât vineri preţul ţintă de la 780 de dolari la 700 de dolari, invocând temeri că avansul vânzărilor iPhone şi iPad ar putea încetini.

Furnizorii de componente ai Apple au primit reduceri de comenzi chiar şi săptămâna trecută, potrivit analistului Peter Misek, de la firma Jefferies & Co. Misek a redus preţul ţintă al acţiunilor de la 900 de dolari la 800 de dolari săptămâna trecută.

Li Yue, directorul general al China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, a declarat în decembrie că nu va adăuga ultimul iPhone 5 în oferta companiei până nu va primi termeni financiari mai buni din partea Apple. Nokia a anunţat la începutul lunii decembrie că operatorul va vinde smartphone-ul Lumia 920T.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...