1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

Companii

Acţiunile Avon au scăzut cu 17% din cauza pierderilor din T3 şi a unei amenzi pentru dare de mită

Acţiunile Avon Products au scăzut joi cu 17%, cel mai mare declin din ultimii doi ani, din cauza pierderilor înregistrate în trimestrul al treilea şi a unei investigaţii din SUA privind darea de mită în străinătate, în urma căreia ar putea plăti o amendă care i-ar afecta rezultatele.

31 oct, 2013 | Agerpres

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a propus companiei, luna trecută, un acord de închidere a investigaţiei care include penalizări cu mult peste suma de 12 milioane de dolari oferită de Avon. Dacă Departamentul de Justiţie va face o ofertă similară, atunci vor fi afectate profitul, fluxul de numerar şi desfăşurarea afacerilor, a avertizat Avon, transmite Bloomberg.

Avon, cea mai mare companie de vânzări directe de cosmetice la nivel mondial, şi autorităţile federale americane au investigat dacă foşti angajaţi ai acesteia din China şi alte state au dat mită unor oficiali, încălcând o lege din SUA privind practicile de corupţie în afara ţării.

În 2011, Avon a dezvăluit concedierea a patru directori suspectaţi că ar fi dat mită în China.

Avon a înregistrat în trimestrul al treilea pierderi de 5,5 milioane de dolari, respectiv de 1 cent pe acţiune, după un profit net de 31,6 milioane de dolari în urmă cu un an.

Excluzând elementele excepţionale, Avon a obţinut un profit pe acţiune de 14 cenţi pe acţiune, sub câştigul de 19 cenţi pe acţiune anticipat de analişti.

Veniturile au scăzut cu 7,5%, la 2,32 miliarde de dolari, şi au fost sub aşteptările analiştilor, de 2,44 miliarde de dolari. În America de Nord, veniturile au coborât cu 19%, la 328,6 milioane de dolari.

Acţiunile au scăzut cu 17% în urma informaţiilor, la 18,66 dolari pe unitate. În acest an, titlurile Avon au înregistrat o creştere de 56%, până la închiderea de miercuri, peste avansul de 24% al indicelui Standard&Poor’s 500.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO