Acţiunile Banca Transilvania, BRD şi Fondul Proprietatea, în topul tranzacţiilor pe segmentul principal al BVB în luna iunie

Acţiunile Banca Transilvania, BRD şi Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti în luna iunie, în timp ce titlurile companiilor Alro, Altur şi Electroputere au înregistrat cele mai puternice aprecieri, iar Dafora, Amonil şi Patria Bank conduc în topul celor mai severe scăderi din ultima lună. 
Economica.net - Dum, 01 iul. 2018, 12:51
Acţiunile Banca Transilvania, BRD şi Fondul Proprietatea, în topul tranzacţiilor pe segmentul principal al BVB în luna iunie

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BVB, valoarea schimburilor cu acţiuni Banca Transilvania în luna iunie s-a cifrat la 176,78 milioane de lei, titlurile menţinându-se la aceeaşi valoare ca în luna precedentă. Cu acţiuni BRD au fost consemnate tranzacţii în sumă de 158,57 milioane de lei, aceste titluri consemnând o creştere de 1,86%. Tranzacţiile cu acţiuni Fondul Proprietatea s-au cifrat la 82,76 milioane de lei, titlurile fondului depreciindu-se cu 8,96%. 

În luna iunie, titlurile Alro SA au crescut cel mai mult, cu 30,98%, fiind urmate de cele ale societăţii Altur SA, cu 27,59% şi de Electroputere, cu 26,09%. În schimb, acţiunile Dafora au „căzut” în iunie cu 34,82%, iar cele ale Amonil şi Patria Bank, cu 22,22%, respectiv 17,21%. 

Pe segmentul principal al BVB, cea mai mare valoare a tranzacţiilor cu acţiuni a fost consemnată la începutul lunii iunie, în data de 5, când au fost realizate schimburi de peste 62,137 milioane de lei. La polul opus, cea mai redusă valoare a tranzacţiilor, de numai 13,408 milioane de lei, a fost consemnată marţi, 26 iunie. 

De la începutul acestui an, pe piaţa reglementată a Bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii în valoare totală de 5,729 miliarde de lei, cu o valoare medie zilnică de 46,94 milioane de lei. Capitalizarea pieţei este de 166,978 miliarde de lei. Pe piaţa reglementată de capital activează 87 de societăţi emitente şi 30 de intermediari. 

Anul trecut, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni pe segmentul principal a fost de 11,852 miliarde de lei, cu o valoare medie zilnică de 47,791 milioane de lei. 

Pe toate pieţele administrate de BVB au fost realizate în anul curent 353.100 tranzacţii cu 4,201 miliarde de acţiuni, în valoare totală de 7,457 miliarde de lei şi o medie zilnică de 61,125 milioane de lei. 

Cel mai bun an din punct de vedere al valorii tranzacţiilor cu acţiuni a fost 2007, când s-au înregistrat schimburi de 13,802 miliarde de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% faţă de formele grave de boală
Valeriu Gheorghiţă anunţă că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la 97% ...
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, marţi, că doza trei de vaccin restabileşte eficienţa la peste 95% faţă de infecţie şi la peste 97% faţă de formele......
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
BCE păstrează uşa deschisă pentru o inflaţie mai ridicată
Inflaţia în zona euro ar putea depăşi ţintele deja majorate ale Băncii Centrale Europene dar există puţine indicii ...
Protest al transportatorilor la Guvern. 100 de „TIR-uri” parchează la Palatul Victoria miercuri
Protest al transportatorilor la Guvern. 100 de „TIR-uri” parchează la Palatul Victoria miercuri
Transportatorii vor protesta, miercuri, în intervalul orar 9:00 - 15:00, cu 100 de TIR-uri, în faţa Guvernului, pentru ...
Dacia Sandero a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa în luna august
Dacia Sandero a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa în luna august
Raportul JATO Dynamics pentru luna august a anului 2021 arată că Dacia Sandero a depășit din nou Volkswagen Golf în ...