Acţiunile Băncii Transilvania se vor scumpi cu 8 %, spun analiştii Reuters

Preţul ţintă a acţiunilor Băncii Transilvania pentru următoarele 12 luni este de 1,24 lei / titlu, potrivit analiştilor consultaţi de Thomson Reuters. Rezultatele băncii pe Semestrul 1 au depăşit aşteptările analiştilor chestionaţi de Reuters, potrivit unui raport al Tradeville, primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 10:53
Acţiunile Băncii Transilvania se vor scumpi cu 8 %, spun analiştii Reuters

Estimarea medie de preţ ţintă a analiştilor consultaţi de Reuters este cu 7,8 % superioară preţului actual de piaţă (Bursa de Valori Bucureşti, BVB) şi cu peste 24% peste estimările anterioare, ale altor analişti.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a treia cea mai mare bancă din România, după valoarea activelor, a raportat o creştere a veniturilor operaţionale cu 12% si a profitului net cu 47%, „peste aşteptările analiştilor chestionaţi de Reuters.

Toate categoriile de venituri, din dobânzi (+7%), din comisioane (+10%) şi din operaţiuni financiare (+21%), au contribuit la majorarea veniturilor operaţionale“, scrie Tradeville în raportul său.

Cu o rată a creditelor neperformante de 10,48%, „banca se situează mai bine decât media sectorului bancar românesc (16,76%). Portofoliul de credite este preponderent în lei, iar 64% din credite sunt acordate companiilor“.

Analiştii Reuters estimează pentru finele anului 2012 un profit net pe acţiune de 0,16 lei, uşor inferior celui obţinut în 2011, de 0,17 lei.

 Mai multe date în raportul Tradeville ataşat la articol. Tradeville este cea mai mare firmă de brokeraj autohton pe segmentul de piaţă online.

International Finance Corporation (IFC), ramura de investiţii a Grupului Băncii Mondiale a acordat zilele trecute, Băncii Transilvania (TLV), 15 milioane de dolari pentru finanţarea comercială a IMM-urilor.

Până în iulie, estimările de preţ ţintă la TLV s-au menţinut în jurul valorii nominale de un leu. În iulie, peţul ţintă a fost stabilit la 0,99 lei/titlu de SSIF Broker Cluj Napoca.

În septembrie anul trecut, analiştii firmei de brokeraj Tradeville estimau un preţ ţintă de 0,9727 lei / acţiune.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...