Acţiunile Barclays şi RBS suspendate temporar din cauza scăderii puternice; şi alte bănci europene în scădere

Acţiunile băncilor Barclays şi Royal Bank of Scotland (RBS) au fost luni suspendate temporar de la tranzacţionare la Bursa din Londra, după ce au scăzut cu peste 10%, a declarat un purtător de cuvânt al Bursei de Valori din capitala britanică, citat de agenţia EFE şi preluat de Agerpres.
Economica.net - lun, 27 iun. 2016, 12:08
Acţiunile Barclays şi RBS suspendate temporar din cauza scăderii puternice; şi alte bănci europene în scădere
Titlurile Barclays au pierdut 11,40% şi cele ale RBS până la 14,66%, ceea ce a dus la suspendarea automată a acţiunilor. 

Acţiunile Barclays au fost suspendate începând cu ora 8,24 GMT, iar cele ale RBS la 8,26 GMT, însă experţii au precizat că aceasta este ceva destul de normal la cotaţii. 

Băncile sunt printre cele mai afectate de volatilitatea pieţei după victoria Brexitului (ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană) la referendumul de joi. 

Conform agenţiei Reuters, şi acţiunile altor bănci europene au avut de suferit. Titlurile Deutsche Bank şi Credit Suisse au înregistrat pierderi record, în timp ce acţiunile Piraeus Bank, au scăzut cu 7,4%, iar cele ale Eurobank cu 12,6%. 

Şi lira sterlină şi-a reluat scăderea, la Londra, depreciindu-se cu peste 2% faţă de dolar şi cu peste 1% faţă de euro, potrivit EFE. 

Luni dimineaţă, lira pierduse 2,17% în raport cu dolari şi era cotată la 1,336 dolari şi 1,64% în raport cu euro, până la 1,211 euro, din cauza incertitudinilor apărute în urma deciziei de ieşire a Marii Britanii din UE. 

După ora 10,00 GMT, indicele general al bursei din Londra, FTSE-100 pierdea 73,15 puncte (1,19%), situându-se la 6.065,54 puncte. 

Ministrul Economiei, George Osborne, a încercat să liniştească pieţele, afirmând că „soliditatea” economiei ţării va ajuta la înfruntarea dificultăţilor legate de Brexit.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...