1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Acţiunile BT şi Transgaz au asigurat joi mai mult de jumătate din lichiditatea BVB

Acţiunile Banca Transilvania şi Transgaz au asigurat, joi, mai mult de jumătate din lichiditatea şedinţei de tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

29 noi, 2018 | Agerpres

Rulajul total s-a cifrat la 69,26 milioane de lei (14,87 milioane euro) iar cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Banca Transilvania, pe care s-au înregistrat schimburi de 19,6 milioane de lei, şi Transgaz - 16,43 milioane de lei. În Topul celor mai tranzacţionate acţiuni pe Piaţa reglementată se află şi Electrica, cu tranzacţii de 7,38 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au avut titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, care s-au apreciat cu 4,65%, Condmag - plus 3,56%, şi Electromagnetica, plus 3,33%.

Pe de altă parte, cele mai severe deprecieri au fost consemnate de acţiunile TMK Artrom, care au pierdut 7,7% din valoare, Prodplast - minus 5,3% şi Digi Communications - minus 4,13%.

Bursa a închis în creştere şedinţa de joi iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat un avans de 1,02%. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o apreciere de 1%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat un avans de 1,27%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o apreciere de 0,87%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 1,01%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe plus cu 0,85%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO