Acţiunile Deutsche Telekom au crescut după îmbunătăţirea estimărilor privind profitul din 2017

Acţiunile Deutsche Telekom au urcat, joi, la Bursa de la Frankfurt, după ce gigantul german şi-a îmbunătăţit pentru a doua oară estimările privind câştigul din acest an, chiar dacă profitul net a scăzut semnificativ în trimestrul trei din 2017, transmit Bloomberg, DPA şi Reuters.
Economica.net - joi, 09 nov. 2017, 18:03
Acţiunile Deutsche Telekom au crescut după îmbunătăţirea estimărilor privind profitul din 2017

Joi, la Bursa de la Frankfurt, acţiunile Deutsche Telekom au urcat cu aproximativ 1,7%.

În perioada iulie – septembrie 2017, profitul net al Deutsche Telekom a scăzut cu 51,9%, la 507 milioane de euro (587,9 milioane de dolari), de la 1,05 miliarde de euro în trimestrul trei din 2016, din cauza unor factori speciali.

În 2017, profitul ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) al companiei germane ar urma să se situeze la 22,4 – 22,5 miliarde de euro (26 – 26,1 miliarde de dolari), după ce, în august, estima un câştig de 22,3 miliarde de euro, iar în ianuarie de 22,2 miliarde de euro.

‘Această îmbunătăţire a fost posibilă datorită rezultatelor foarte bune înregistrate la afacerea noastră din SUA, a performanţei solide din Germania şi a tendinţelor pozitive de la subsidiarele noastre din Europa’, a afirmat şeful Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

În Germania, Deutsche Telekom se confruntă cu concurenţa venită din partea Vodafone Group Plc, Telefonica SA şi United Internet AG. Subsidiarele din Ungaria, Croaţia, Austria, Polonia şi Cehia au raportat majorarea vânzărilor în trimestrul trei din 2017.

Datoria netă a grupului a crescut cu 8,6%, la 52,6 miliarde de euro.

Deutsche Telekom a pus capăt discuţiilor privind o eventuală fuziune a operaţiunilor sale din SUA, T-Mobile US şi Sprint Corp, pentru că această tranzacţie nu ar fi creat valoare adăugată pentru acţionari, a declarat marţi Tim Hoettges.

Acesta le-a dezvăluit angajaţilor de la Deutsche Telekom că a zburat 50.000 de kilometri în şapte zile în dorinţa de a ajunge la un acord, întâlnindu-se cu Masayoshi Son, preşedintele concernului japonez Softbank Corp, care deţine Sprint, la locuinţa sa privată din Tokyo, însă la final cele două părţi nu au ajuns la un acord.

‘În cele din urmă, totul este despre crearea de valoare pentru acţionari. Impresia noastră este că această tranzacţie nu ar fi funcţionat’, a scris Tim Hoettges, într-o postare publicată pe blogul intern al Deutsche Telekom.

Fuziunea dintre T-Mobile şi Sprint ar fi dat naştere unei companii de telefonie mobilă cu aproape 130 de milioane de abonaţi, ceea ce ar fi plasat-o pe locul al treilea în SUA după AT&T şi Verizon.

În prezent, T-Mobile are 70,7 milioane de abonaţi în SUA şi, deşi în fiecare din ultimele 18 trimestre a adăugat peste un milion de abonaţi, va avea nevoie de o perioadă mare de timp pentru a recupera decalajul care o separă de AT&T şi Verizon. În ultimii şase ani, T-Mobile a investit peste 40 de miliarde de dolari pentru a-şi extinde operaţiunile, dar cu toate acestea analiştii sunt de părere că fără portofoliul de frecvenţe al Sprint, T-Mobile va fi nevoit să facă noi cheltuieli în condiţiile în care operatorii de telecomunicaţii din SUA se pregătesc pentru lansarea serviciilor 5G.

Tim Hoettges a precizat că subiectele privind controlul operaţiunilor de zi cu zi şi proprietatea entităţii realizată în urma fuziunii, valoarea, finanţarea operaţiunii şi aspectele care ţin de reglementare au fost abordate în urma discuţiilor privind o eventuală fuziune între T-Mobile şi Sprint.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul ‘T’.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
O nouă campanie a troianului bancar Flubot vizează utilizatorii de Android, avertizează Bitdefender
Utilizatorii de Android se află pe lista atacurilor cibernetice prin SMS generate de către dezvoltatorii Flubot, iar România este a doua cea mai ţintită ţară din lume de această ameninţare,......
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Preşedintele Comisiei SRI: Atacurile cibernetice – cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale
Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă ameninţare la adresa securităţii naţionale ...
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-Factura şi Radarul Mărfurilor
Premierul cere reducerea cheltuielilor din ministere la bunuri şi servicii cu 10%. Începând cu luna iulie, devin obligatorii ...
Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut, miercuri, miniştrilor să ia măsurile necesare pentru a asigura reducerea cheltuielilor ...
Noua lege offshore a fost promulgată
Noua lege offshore a fost promulgată
Noua lege offshore, cu prevederi importante pentru viiorul exploatării gazelor din Marea Neagră, a fost promiulgată de ...