1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Acţiunile Digi au scăzut la 27,5 lei, nou minim istoric

Cotaţia de la Bursa de Valori Bucureşti a titlurilor Digi Communications era în scădere cu 0,72% la ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea coborând la valoarea de 27,5 lei, un nou minim istoric.

23 aug, 2018 | ECONOMICA.net

Acţiunea Digi a pierdut 31,5% din valoarea de la listare, 40 de lei, la care a avut loc oferta publică iniţială, în mai 2017. La această valoare a acţiunii, compania Digi Communications, firma-mamă a gigantului telecom RCS&RDS, are o valoare de piaţă de doar 2,75 miliarde de lei.

RCS&RDS este cea mai mare companie de comunicaţii fixe din România, cu peste 3 milioane de abonaţi la serviciile de televiziune prin cablu, 2,2 milioane de abonaţi la serviciile de internet fix şi circa 1,1 milioane de abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Compania a raportat un profit net de 15 milioane de euro la şase luni, în scădere cu circa 50% faţă de perioada similară a anului trecut.

Acţiunile Digi au stârnit atenţia opiniei publice pentru că sunt unul dintre instrumentele financiare în care au investit fondurile de pensii private

La 31 martie 2018, fondurile de pensii private dețineau investiții în acțiuni în valoare de 9,08 miliarde lei, reprezentând 20,44% din total active. Cea mai ,mare parte abilă acestora era investită în acţiuni ale companiilor româneşti, adică 8,07 miliarde de lei. Din totalul acestei expuneri a fondurilor de pensii private, acţiunile Digi însemnau 1,9%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO