Acţiunile Digi s-au ieftinit joi, pentru a doua zi la rând, cu 1,27%, la 39 lei. Broker: S-a ajuns la o stabilizare a preţului

Preţul acţiunilor Digi a scăzut a doua zi consecutiv joi, cu 1,27%, până la 39 lei, după momentele de panică de miercuri, în contextul în care mai puţini vânzători au ales să marcheze profitul şi să vândă. Brokerii spun că situaţia este mai stabilă acum şi, în lipsa unor noi veşti negative şi în contextul în care Raiffeisen, agentul de stabilizare a preţului, este gata să intervină în piaţă, preţul ar putea creşte uşor în zilele următoare, scrie News.ro.
Economica.net - joi, 18 mai 2017, 16:21
Acţiunile Digi s-au ieftinit joi, pentru a doua zi la rând, cu 1,27%, la 39 lei. Broker: S-a ajuns la o stabilizare a preţului

Miercuri a fost a doua zi de tranzacţionare a acţiunilor Digi (simbol DIGI) pe piaţa de capital românească, după listarea încheiată în 11 mai, la preţul de 40 lei/acţiune. Lichiditatea a urcat la 109,25 milioane lei, în urma transferului a 2,73 milioane de acţiuni, iar cotaţia a scăzut constant, închizând cu puţin sub preţul de listare, la 39,50 lei. Anunţul privind investigaţia DNA, în care directorul general al RCS & RDS este urmărit penal într-un dosar, a contribuit la o scădere a preţului , cu 4,1%, la 39,50 lei la închiderea şedinţei de miercuri, potrivit News.ro.

Joi, în a treia zi de tranzacţionare, preţul a scăzut cu 1,27%, până la 39 lei, dar a atins un nivel minim de 38,4 lei. Lichiditatea a scăzut considerabil, la 16,8 milioane lei, în urma transferului a puţin peste 430.000 de acţiuni.

După ce miercuri au existat momente de panică, preţul a scăzut mai puţin joi, pe măsură ce tot mai puţini vânzători au decis să marcheze profitul, în condiţiile în care preţul la care au cumpărat investitorii din retail, în timpul ofertei, a fost de 37,2 lei per acţiune, a declarat joi, pentru News.ro, director de operaţiuni al casei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci.

„Panica de ieri s-a domolit, dar au mai existat vânzători care au dorit să-şi marcheze profitul. În prezent, cred că s-a ajuns la o stabilizare a preţului. Este posibil chiar, în zilele următoare, dacă nu apar alte veşti negative, să vedem o uşoară creştere”, a declarat Murgoci.

El a reamintit că Raiffeisen, ca agent de stabilizare a preţului, este gata să intervină în piaţă în cazul în care preţul scade sub 40 de lei.

Digi Communications NV este o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce deţine cea mai mare reţea de cablu TV din România şi a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil.

În aprilie, compania a anunţat că se listează pe Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB). În 16 mai, acţiunile companiei au început să fie tranzacţionate. Tot în 16 mai, directorul general al RCS & RDS, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat cu privire la efectuarea urmăririi penale de către DNA într-un dosar în care este suspectat de spălare de bani.

„Posibilitate întâmplării acestui lucru pe parcursul desfăşurării anchetei DNA a fost anticipată şi adusă la cunoştinţa investitorilor în cadrul prospectului. Societatea continuă să coopereze deplin în cadrul anchetei şi consideră că RCS & RDS S.A. şi actualii şi foştii membri ai conducerii sale au acţionat corect şi în conformitate cu legea. În prezent societatea nu anticipează că investigaţia va reprezenta o interferenţă semnificativă în ce priveşte desfăşurarea operaţiunilor sale curente”, se arată în comunicatul publicat miercuri de companie.

Potrivit companiei, DNA a anunţat în mod oficial, în 5 mai, actuali şi foşti membri ai conducerii RCS & RDS, cu privire la efectuarea urmăririi penale faţă de aceştia, în calitate de suspecţi în legatură cu săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi spălare de bani, în legătură cu un contract de asociere încheiat în anul 2009 între RCS & RDS SA şi Bodu.

Listarea Digi este cea mai mare listare privată din istoria BVB. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

La acest preţ, valoarea totală a companiei a fost de 4 miliarde lei (circa 880 milioane euro). La preţul de închidere de miercuri, valoarea totală a companiei ajunsese la 3,95 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Mediului a lansat aplicaţia de mobil CalitateAer
Ministerul Mediului a lansat aplicaţia de mobil CalitateAer
CalitateAer este noua aplicaţie de monitorizare finanţată din Fondul de Mediu, pe baza datelor centralizate de toate cele 162 de staţii de monitorizare amplasate la nivel naţional, a anunţat,......
Ciucă: Mâine vom semna acordul de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Fonduri de 31 miliarde euro
Ciucă: Mâine vom semna acordul de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027. Fonduri de 31 miliarde euro
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că miercuri va fi semnat acordul de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, ...
Popeyes România deschide restaurantul din centrul comercial Drumul Taberelor la 15 octombrie
Popeyes România deschide restaurantul din centrul comercial Drumul Taberelor la 15 octombrie
Popeyes Romania, lanţ american de restaurante cu servire rapidă, va deschide un restaurant în centrul comercial Drumul ...
Nicușor Dan despre Cathedral Plaza: Vom exercita recurs la Curtea de Apel București împotriva sentinței de ieri a Tribunalului
Nicușor Dan despre Cathedral Plaza: Vom exercita recurs la Curtea de Apel București împotriva sentinței de ieri a Tribunalului
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a făcut pe pagina de Facebook câteva precizări cu privire la decizia Tribunalului ...