Acţiunile DN Agrar Group au debutat miercuri la tranzacţionare pe piaţa AeRO

Acţiunile DN Agrar Group au debutat miercuri la tranzacţionare pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, sub simbolul bursier DN.
AGERPRES - mie, 02 feb. 2022, 12:57
Acţiunile DN Agrar Group au debutat miercuri la tranzacţionare pe piaţa AeRO

Într-o conferinţă la debutul şedinţei de tranzacţionare, Radu Hanga, preşedintele BVB, a precizat că DN Agrar este o companie foarte aşteptată de investitori, scrie Agerpres.

„Suntem foarte bucuroşi că vă vedem acum în ringul Bursei de Valori Bucureşti. Această listare arată deschiderea economiei româneşti şi a Bursei de Valori Bucureşti, aşa cum voi, investitorii olandezi, aţi deschis numeroase business-uri semnificative în sectorul agricol din România. Din perspectiva noastră, a bursei, aş spune că această listare subliniază importanţa susţinerii companiilor cu ajutorul Bursei de Valori”, a spus Hanga.

Compania a atras anul trecut 25 de milioane de euro, pentru a finanţa dezvoltarea, şi între timp şi-a crescut activitatea prin preluarea Lacto Agrar.

„Sperăm să continuaţi pe bursă pentru finanţarea succesului şi a dezvoltării”, a mai spus reprezentantul BVB.

La rândul său, Jan de Boer, CEO al DN Agrar, a arătat că listarea este un pas foarte important pentru dezvoltarea companiei.

„Suntem convinşi că este un moment bun să ne finanţăm pe bursă şi că planurile noastre vor fi de succes. Suntem într-o perioadă de creştere rapidă”, a precizat el.

Totodată, Pete de Boer, strategic corporate finance manager, a susţinut că sectorul agricol nu a fost atât de lovit de criza pandemică şi are un potenţial foarte mare de a atrage investitori, în condiţiile în care produsele agricole sunt bunuri de bază.

DN Agrar Group este o entitate înfiinţată în 2008 în zona centrală a Transilvaniei şi care, în prezent, cuprinde 11 companii care activează în domenii precum zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport şi turism. La acestea se adaugă o fermă preluată recent, cu fonduri obţinute în cadrul plasamentului privat încheiat în iulie anul trecut.

Listarea acţiunilor se realizează în urma derulării în luna iulie 2021 a unui plasament privat pentru majorarea capitalului social al companiei. Un număr de 117 persoane fizice şi juridice au subscris pentru 13.631.408 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,2 lei şi un preţ de subscriere de 1,81 lei/acţiune. Valoarea capitalizării anticipate a companiei este de aproape 96 milioane de lei, valoare calculată din numărul total de acţiuni disponibile de 53.031.408 şi preţul de 1,81 lei/acţiune din plasament.

Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Pe 12 ianuarie, Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacţia prin care DN Agrar Group SA Alba Iulia preia compania Lacto Agrar SRL din aceeaşi localitate.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...