1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Acţiunile europene au deschis în scădere

Principalele acţiuni europene au deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, după creşterea din ziua precedentă, în timp ce temerile legate de Grecia s-au amplificat, din cauza dificultăţilor în formarea unui nou guvern la Atena, transmite Reuters.

08 mai, 2012 | Mediafax

Cele două mari partide care conduc ţara de mai multe decenii şi au guvernat inclusiv în timpul crizei, Noua Democraţie şi PASOK, nu au obţinut în alegerile de duminică majoritatea parlamentară. Coaliţia Stângii (Syriza), partid situat pe doi în rezultatele scrutinului, a fost desemnat să formeze guvernul, după ce liderul Noua Democraţie, Antonis Samaras, nu a reuşit luni să obţină suficient sprijin pentru votul din parlament.

"Investitorii privesc la următorul motiv de îngrijorare, că grecii vor discuta şase ore şi nu vor ajunge la un acord. Dacă FMI nu mai asigură fonduri Greciei, atunci ţara intră în impas", a afirmat Justin Haque, trader la Hobart Capital Markets.

Indicele FTSEurofirst 300 a scăzut cu 0,3%, în timp ce Euro STOXX 50 a coborât cu 0,7%.
Operatorul bursei germane, Deutsche Boerse, a anunţat că are probleme tehnice cu sistemul de trading Xetra şi a întârziat începerea tranzacţiilor până la noi notificări.

Acţiunile grupului telecom olandez KPN au urcat cu 18%, după ce operatorul America Movil, controlat de omul de afaceri mexican Carlos Slim, a anunţat că intenţionează să preia o participaţie de până la 28% la KPN.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO