Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din ultima lună

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri cu cea mai mare creştere din ultima lună, avansul fiind alimentat de evoluţia pozitivă a titlurilor bancare şi de informaţii economice din China, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 10 apr. 2013, 19:11
Acţiunile europene au închis cu cea mai mare creştere din ultima lună

Indicele Stoxx 600 a urcat cu 1,8%, cea mai mare creştere îmregistrată după 5 martie. De la începutul acestui an, indicele a avansat cu 4,8%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx Europe 600 a fost cu 12% peste media ultimelor 30 de zile.

Importurile din China au urcat cu 14,1% în martie, peste aşteptări, în timp ce avansul exporturilor a încetinit la 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor administraţiei vamale chineze.

„Informaţiile pozitive din China au sporit interesul investitorilor pentru plasamente riscante. Temerile referitoare la Cipru şi Italia rămân însă în mintea investitorilor. Atenţia se va concentra în următoarele săptămâni pe sezonul raportărilor financiare”, a declarat Kai Fachinger, manager de fonduri la compania RobecoSAM în Zurich.

În SUA, o minută a Rezervei Federale a arătat că oficiali ai instituţiei au spus că aceasta ar trebui să înceapă să restrângă programul de achiziţii de obligaţiuni pe parcursul acestui an şi să oprească până la încheierea acestuia.

Indicii naţionali au crescut pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Islandei. FTSE 100 a urcat la Londra cu 1,2%, indicele francez CAC 40 cu 2%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 2,3%.

În Portugalia, indicele PSI 20 a crescut cu 4,4%, cea mai mare creştere din ultimii trei ani. Titlurile Banco Espirito Santo, Banco Comercial Portugues şi Banco BPI s-au apreciat cu peste 10%.

Creditorii internaţionali ai Portugaliei şi Irlandei au recomandat într-un raport că împrumuturile acordate acestor state ar trebui prelungite cu şapte ani, pentru a le ajuta să revină pe pieţele financiare.

Componenta bancară a Stoxx 600 a înregistrat cea mai mare creştere din noiembrie anul trecut. Acţiunile BNP Paribas au urcat cu 5,2%, Banco Santander cu 5,1%, Barclays cu 4,3%, iar Societe Generale cu 6,1%.

În Grecia, guvernatorul băncii centrale, George Provopoulos, a declarat în Parlamentul elen că fuziunea băncilor National Bank of Greece (NBG) şi EFG Eurobank a fost amânată şi nu anulată. Titlurile NBG au avansat cu 27%, iar EFG cu 26%.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...