Acţiunile europene au închis cu cea mai mare scădere din ultimele trei luni

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni cu cea mai mare scădere din ultimele trei luni, trase în jos de titlurile băncilor spaniole şi italiene, din cauza incertitudinilor politice din cele două ţări, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 04 feb. 2013, 19:15
Acţiunile europene au închis cu cea mai mare scădere din ultimele trei luni

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 1,5%, aceasta fiind cea mai amplă scădere după 23 octombrie 2012.

Titlurile Banco Santander, cea mai mare bancă din Spania, au înregistrat cel mai mare declin din ultimele şase luni, chiar dacă premierul Mariano Rajoy a respins acuzaţiile de corupţie la adresa sa.

El Pais a publicat săptămâna trecută informaţii legate de plăţi ilegale efectuate de fostul trezorier al Partidului Poporului, aflat la putere, către oficiali între care şi premierul Rajoy.

Acţiunile UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, au consemnat cea mai mare scădere după iunie 2012, în timp ce fostul premier Silvio Berlusconi a urcat în sondajele de opinie, înaintea alegerilor parlamentare din această lună.

„Randamentele obligaţiunilor spaniole a crescut în ultima oră la cel mai ridicat nivel din decembrie, din cauza amplificării temerilor legate de stabilitatea guvernului spaniol. Pe lângă amplificarea scandalului de corupţie din Spania, un alt motiv de îngrijorare este apropierea alegerilor din Italia”, a declarat Ioan Smith, analist la Knight Capital Europe în Londra.

Obligaţiunile spaniole pe zece ani au înregistrat o creştere de 0,23 puncte procentuale a randamentului, la 5,44%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni din Stoxx 600 a fost cu 25% peste media ultimelor 30 de zile.

Indicii naţionali au scăzut pe toate cele 18 pieţe de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Greciei şi Danemarcei.

Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 3,8%, cel mai mult în şase luni. IBEX al bursei din Madrid a scăzut pentru a şasea şedinţă consecutiv, cu 3,1%, acesta fiind cel mai lung declin din ultimele 10 luni.

CAC 40 al bursei din Paris a pierdut 3%, cea mai mare scădere după aprilie 2012, indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 1,6%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 2,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...