1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

News

Acţiunile europene au închis în creştere, banca britanică Standard Chartered a pierdut 16%

Acţiunile europene au închis marţi în creştere, a treia şedinţă consecutivă pe plus, ca urmare a rezultatelor peste aşteptări ale companiilor, în timp ce cotaţiile Standard Chartered şi Nestle au avut un impact negativ, potrivit Bloomberg.

07 aug, 2012 | Mediafax

Acţiunile companiei minieră Xstrata au avansat cu 1,6%, iar cele ale Danske Bank cu 6,7%, influenţate de rezultatele financiare peste aşteptări.

Banca britanică Standard Chartered a înregistrat cea mai mare scădere din aproape 24 de ani după ce autorităţile americane au anunţat că instituţia de credit a derulat tranzacţii cu bănci din Iran.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,8%, după ce a atins luni maximul a patru luni. Indicatorul a urcat cu 14% de la începutul lunii iunie.

"Aşteptările pentru companiile europene au ajuns prea jos. Au o situaţie bună. Rezultatele financiare arată că au o situaţie bună", a spus Ben Lofthouse, manager de fond la Henderson Global Investors, din Londra.

Indicii naţionali au crescut pe 14 din cele 18 burse din Europa de Vest. CAC 40 francez a avansat cu 1,5%, DAX german cu 0,7%, iar FTSE 100 britanic cu 0,6%.

Acţiunile Standard Chartered s-a prăbuşit marţi cu 16%, la 12,4 lire sterline. Banca ar putea avea de suportat costuri de până la 5,5 miliarde de dolari, după ce a fost acuzată că a încălcat legile SUA împotriva spălării de bani prin tranzacţii cu bănci din Iran.

Autoritatea statului New York pentru reglementarea pieţei financiare a anunţat luni că banca britanică a derulat tranzacţii în valoare de circa 250 de miliarde de dolari cu bănci din Iran pe parcursul a mai mulţi ani, încălcând legile federale ale SUA privind spălarea de bani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO