Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în creştere, inversând declinul de pe parcursul şedinţei, după ce preşedintele Rezervei Federale (Fed) americane din St. Louis, James Bullard, a spus că instituţia trebuie să continue programul de achiziţii de obligaţiuni.
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 18:12
Acţiunile europene au închis în creştere

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu sub 0,1%, în timpul tranzacţiilor înregistrând o scădere de până la 0,7%, transmite Bloomberg.

„Investitorii vor să ştie că programul de suplimentare a lichidităţilor va continua”, a declarat Tim Harris, care administrează active de 25 de miliarde de dolari, ca director de investiţii la Lloyds TSB Private Banking în Londra.

Bullard a declarat la Frankfurt că Fed ar trebui să continue achiziţiile de obligaţiuni, întruct pieţele arată că programul îmbunătăţeşte condiţiile pe piaţa financiară. El a adăugat că programul poate fi ajustat în funcţie de evoluţia economiei.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, va discuta miercuri despre perspectivele economice ale SUA în timpul unei audieri în Congres.

În Europa Occidentală, indicii naţionali au crescut pe 11 din 18 pieţe de capital. CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,3%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,2%, iar indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,7%, la cel mai ridicat nivel după 1999.

Indicele elen ASE a scăzut cu 4%, tras în jos de titlurile bancare. Acţiunile National Bank of Greece s-au prăbuşit cu 27%, în urma anunţării detaliilor unei vânzări de acţiuni.Titlurile Piraeus Bank au scăzut cu 21%.

Conducerea NBG a decis luni, în cadrul recapitalizării băncii, reducerea numărului de acţiuni existente astfel încât la fiecare 1000 de titluri deţinute, în valoare de 1,57 de euro pe unitate, acţionarii vor primi 100 de titluri, în valoare de 15,7 euro pe unitate.

Totodată, boardul NBG a stabilit un preţ de 4,29 de euro pentru fiecare acţiune nou emisă după această operaţiune şi după recapitalizarea în care vor fi emise 2,27 miliarde de titluri noi. Acţionarii vor avea dreptul să cumpere 2,2 titluri noi pentru fiecare acţiune deţinută.

Acţiunile retailerului britanic Marks & Spencer au avansat cu 6,2% la bursa din Londra, la cel mai ridicat nivel din ianuarie 2008, compania anunţând reducerea cheltuielilor de capital în acest an şi anul viitor.

Te-ar mai putea interesa și
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme cu produsele sale ci pentru că marile bănci chineze......
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 ...
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Oamenii care lucrează în serviciile de meteorologie din România au de astăzi la dispoziţie cele mai performante echipamente ...
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit ...