Acţiunile europene au închis în creştere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri în creştere, în urma unor date economice sub aşteptări din SUA, care au alimentat speculaţiile că Rezerva Federală (Fed) nu vor retrage rapid măsurile de stimulare, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 14 iun. 2013, 17:21
Acţiunile europene au închis în creştere

Indicele Stoxx 600 a avansat cu 0,2%, dar pe ansamblul acestei săptămâni a scăzut cu 1,5%. Din 22 mai, când preşedintele Fed, Ben Bernanke, a spus că instituţia ar putea restrânge măsurile de stimulare odată cu îmbunătăţirea condiţiilor economice, Stoxx 600 a scăzut cu 6,3%.

FMI a menţinut vineri estimarea de creştere a economiei SUA la 1,9% pentru acest an, dar a redus prognoza cu 0,3 puncte procentuale, la 2,7%, pentru 2014, din cauza reducerilor automate ale cheltuielilor bugetare care vor avea un impact asupra consumului. Fondul anticipează că Fed va menţine măsurile de stimulare a economiei până la sfârşitul lui 2013, se arată în raportul anual al instituţiei referitor la economia americană.

Producţia industrială a SUA a stagnat în luna mai, după o scădere de 0,4% în aprilie, potrivit datelor Fed publicate vineri. Analiştii anticipau o creştere de 0,2% pentru luna trecută.

Indicele privind încrederea americanilor în economie, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a scăzut în această lună, de la cel mai ridicat nivel din iulie 2007 atins în mai.

În Europa Occidentală, indicii naţionali au urcat pe 16 din 18 pieţe de capital.

Indicele londonez FTSE 100 a crescut cu sub 0,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,2%, iar DAX al bursei din Frankfurt a avansat cu 0,4%.

Acţiunile Hochtief au urcat cu 5,9%, compania anunţând un plan de rescumpărare a 4,3 milioane de titluri în următoarele şase luni.

Titlurile Michelin, Pirelli şi Continental au avansat cu 4,7%, 3,3%, respectiv 1,9%. Michelin a anunţat pe site-ul propriu că cererea de anvelope noi din Brazilia a crescut cu 20% în luna mai, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Acţiunile Nokia au avansat cu 4,7%, cea mai mare creştere din februarie. Potrivit unor surse citate de Dow Jones, grupul german Siemens a contactat fonduri private de investiţii pentru o posibililă achiziţie a Nokia Siemens Networks.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...