Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, din cauza unor date sub aşteptări referitoare la industria manufacturieră din Statele Unite, după ce miercuri piaţa a înregistrat cel mai mare avans din ultimele patru săptămâni, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 03 apr. 2013, 18:10
Acţiunile europene au închis în scădere

Bursa a fost influenţată negativ şi de date referitoare la angajările din sectorul privat american, pe luna martie, care au fost sub estimările analiştilor.

Indicele Stoxx Europe 600 s-a retras cu 0,8%, după un avans de 1,3% consemnat cu o zi în urmă.

„Am cerut o corecţie pe pieţele dezvoltate. Suntem puţin îngrijoraţi că se apropie o încetinire a creşterii economice, în timp ce creşterea profiturilor companiilor încetineşte”, a declarat Stewart Richardson, director pentru investiţii la RMG Wealth Management, la televiziunea Bloomberg.

Indicii naţionali au scăzut pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală.

DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,8%, FTSE 100 al bursei londoneze cu 1%, iar CAC 40 s-a retras la Paris cu 1,2%.

Indicele portughez PSI-20 a scăzut cu 3,6%, cel mai mult după noiembrie 2011, din cauza incertitudinilor politice. Acţiunile Banco Espirito Santo, cea mai mare instituţie de credit din ţară, au pierdut 8,4%.

Titlurile Vodafone au scăzut cu 3,1%, după ce Verizon Communications a negat că ar analiza o ofertă de preluare a companiei britanice.

Acţiunile Telecom Italia au coborât cu 5,4%, iar France Telecom cu 4,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...