Acţiunile europene au închis în scădere

Majoritatea acţiunilor europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, investitorii aşteptând concluziile unei reuniuni a Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, pentru indicii legate de durata măsurilor de stimulare a economiei, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 18:13
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,2%. Stoxx 600 a pierdut 5,9% din 22 mai, când preşedintele Fed, Ben Bernanke, a spus că instituţia va începe restrângerea programului de suplimentare a lichidităţilor, dacă evoluţia economiei se va îmbunătăţi în mod sustenabil.

„Pieţele aşteaptă clarificări din partea lui Bernanke”, a declarat Neil Mackinnon, analist la VTB Capital.

Indicii naţionali au scăzut pe 15 din 18 pieţe de capital din Europa occidentală. Indicele FTSE 100 (Londra) şi DAX (Frankfurt) au scăzut cu 0,4%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,6%.

Acţiunile Nordea au coborât cu 4,7%, cel mai mare declin din luna mai 2012. Statul suedez a vândut 260 milioane de acţiuni ale băncii, în valoare de 3 miliarde de dolari, reducându-şi participaţia de la 13,4% la 7%.

Titlurile BT Group au scăzut cu 1,8%, după ce compania britanică de telecomunicaţii a anunţat că directorul general Ian Livingston va fi înlocuit cu Gavin Patterson. Premierul David Cameron a anunţat că Livingston va fi numit ministru pentru Comerţ la sfârşitul acestui an.

Acţiunile grupului spaniol de construcţii Fomento de Construcciones & Contratas au scăzut cu 5,2% la bursa din Madrid, după ce divizia sa austriacă Alpine Holding nu a reuşit să încheie un acord de refinanţare a datoriilor cu creditorii săi. Alpine Bau, divizia grupului cu operaţiuni în Austria, Germania şi Europa de Sud-Est a făcut cerere pentru intrarea în insolvenţă.

Titlurile Alcatel-Lucent au urcat cu 6,2%, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2012. Compania a anunţat un plan de vânzare de active şi economii de 1 miliard de euro până în 2015, pentru oprirea pierderilor şi concentrarea pe activităţi profitabile, precum Internet de mare viteză.

Acţiunile Nokia au avansat cu 4,4%. Financial Times a relatat că Huawei Technologies din China ar putea fi interesată să preia compania finlandeză.

La bursa din Atena, acţiunile EFG Ergasias au urcat cu 30%, după ce Fairfax Financial Holdings a convenit să îşi majoreze participaţia la Eurobank Properties de la 19% la circa 42%. Banca elenă va păstra o participaţie de 33,5% la companie.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...