Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile europene au închis miercuri cu cea mai mare scădere din peste o săptămână după ruperea coaliţiei care susţinea guvernul în Portugalia, în timp ce petrolul a depăşit 100 de dolari pe baril în contextul tulburărilor politice din Egipt, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 18:08
Acţiunile europene au închis în scădere

Pe piaţa de capital de la Lisabona, Banco Espirito Santo şi Banco Comercial Portugues au consemnat cele mai mari scăderi începând din 2011, în timp ce randamentul obligaţiunilor pe zece ani ale Portugaliei a trecut de 8% pentru prima dată din noiembrie. Cotaţia Banco Espirito Santo a coborât cu 11%, iar cea a Banco Comercial Portugues cu 13%.

Indicele Stoxx Europe 600 a a închis în scădere cu 0,6% faţă de marţi, iar indicele PSI-20 al bursei portugheze 5,3% sub nivelul din şedinţa anterioară, cea mai slabă evoluţie începând din aprilie 2010.

„Vedem din nou temeri privind periferia zonei euro, care de fapt nu au dispărut niciodată. Investitorii au vândut în ultimele şase-şapte săptămâni, astfel că scăderea se încadrează în această evoluţie”, a spus Buckley.

Principalii indici au scăzut pe cele 18 pieţe de capital din Europa de Vest, cu excepţia Islandei. Indicele FTSE 100 (Londra) a scăzut cu 1,2%, CAC 40 (Paris) cu 1,1%, iar DAX (Frankfurt) cu 1%.

Premierul portughez Pedro Passos Coelho a declarat marţi că încearcă să păstreze stabilitatea guvernului, după demisia a doi miniştri şi pierderea sprijinului unuia dintre partidele de guvernare.

În Egipt, preşedintele Mohamed Morsi a ignorat apelurile de a demisiona şi a propus în schimb alegeri parlamentare anticipate în câteva luni, perioadă în care puterea ar urma să fie exercitată în comun cu opoziţia. Surse citate de ABC News au afirmat că Morsi a fost plasat miercuri în arest la domiciu, în timp ce alte surse spun că preşedintele şi alţi lideri ai mişcării Fraţii Musulmani au primit doar interdicţii de călătorie în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...