Acţiunile europene au închis în stagnare

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în stagnare, în urma datelor peste aşteptări privind creşterea vânzărilor de retail din SUA în luna mai, dar şi a zvonurilor că pieţele au supraestimat perspectivele de profit ale companiilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - joi, 13 iun. 2013, 17:49
Acţiunile europene au închis în stagnare

Indicele Stoxx Europe 600 a închis cu doar 0,1% sub nivelul de miercuri , după ce în pe parcursul şedinţei a scăzut cu până la 1,7%.

Titlurile Royal Bank of Scotland Group au coborât cu 3,3%, banca anunţând că directorul general Stephen Hester va demisiona în acest an.

„Pieţele au crescut cu circa 20% de la nivelul minim atins toamna trecută, oamenii pot fi luaţi de val”, a declarat Tim Harris, director la Lloyds TSB Bank.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni membre ale Stoxx 600 a fost cu 9,4% mai mare decât media ultimelor 30 de zile.

„Investitorii au început să îşi dea seama că valorile actuale ale acţiunilor nu sunt susţinute de indicatorii fundamentali”, a declarat Michael Hewson, analist la CMC Markets în Londra.

Banca Mondială a redus joi estimarea de creştere a economiei mondiale în acest an de la 2,4% la 2,2%.

Indicii naţionali au scăzut pe 11 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală.

FTSE 100 şi CAC 40 au urcat la Londra, respectiv la Paris cu 0,1%, în timp ce DAX al bursei din Frankfurt a pierdut 0,6%.

Acţiunile elene au crescut cu 3,4%, premierul Antonis Samaras anunţând o întâlnire a partidului său cu partenerii din coaliţie, pe 17 iunie. Indicele ASE se îndreaptă însă spre un declin săptămânal de 9,1%, tras în jos de disputele provocate de închiderea televiziunii publice.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...