Acţiunile europene au închis indecis

Acţiunile marilor companii europene au încheiat indecis tranzacţiile de luni, după cel mai mare declin al titlurilor băncii HSBC din luna iulie 2012 şi a unor date privind încetinirea activităţilor în sectorul serviciilor din China, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 04 mart. 2013, 18:25
Acţiunile europene au închis indecis

Indicele Stoxx Europe 600 s-a contractat cu sub 0,1%.

În China, un indice privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din afara industriei prelucrătoare a scăzut în ianuarie. Autorităţile chineze au luat totodată măsuri pentru descurajarea creşterii preţurilor în sectorul imobiliar.

În Italia, un apropiat al liderului partidului Democrat Pier Luigi Bersani a declarat că ţara va trebui să organizeze noi alegeri, dacă partidul de centru-stânga nu va reuşi să construiască o coaliţie majoritară în Senat.

Indicii naţionali au scăzut pe 11 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. FTSE 100 a coborât la Londra cu 0,5%, CAC 40 al bursei din Paris a urcat cu 0,4%, iar DAX a scăzut la Frankfurt cu 0,1%.

Indicele ASE a scăzut la Atena cu 2,1%, după ce Russell Investments a reclasificat Grecia din economie dezvoltată în categoria pieţelor emergente.

Acţiunile HSBC au scăzut cu 2,4%, după ce a anunţat un declin al profitului înainte de taxe cu 5,6% în 2012, din cauza unei plăţi record pentru închiderea unui litigiu în SUA legat de spălarea de bani.

În Stoxx 600, cea mai mare scădere a fost înregistrată de componenta titlurilor companiilor miniere, cu BHP Billiton şi Rio Tinto în coborâre cu 2,1%, respectiv 3,7%.

Titlurile Debenhams, al doilea mare operator de magazine universale din Marea Britanie, au scăzut cu 15%, cel mai mare declin dintre acţiunile incluse în Stoxx 600. Compania a estimat că profitul înainte de taxe va scădea în primul semestru al anului, din cauza căderilor de zăpadă care i-au afectat vânzările.

Acţiunile Metro au coborât cu 6,2%, după ce Citigroup a redus estimarea legată de cotaţia acestora şi a confirmat recomandarea de vânzare.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...