Acţiunile europene deschid în creştere

Acţiunile europene au deschis în creştere pentru prima dată în ultimele trei şedinţe, în contextul aşteptărilor investitorilor ca marile bănci centrale din lume să continue măsurile de susţinere a recuperării economice, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mar, 05 mart. 2013, 09:33
Acţiunile europene deschid în creştere

Cotaţia Deutsche Post a înregistrat cea mai puternică creştere din două săptămâni, după ce a raportat rezultate financiare.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,9%. Februarie a fost a noua lună cu evoluţie pozitivă pentru indicatorul bursier.

„Am sugerat luni că vicepreşedintele Fed Janet Yellen ar putea transmite pieţei noi mesaje de încredere şi nu a dezamăgit. În ultimele zile, câţiva dintre membrii cheie ai Fed au îndicat pieţei că implicarea băncii centrale nu se va încheia şi că la centrul Fed se consideră că beneficiile programului de achiziţie de active financiare sunt mai mari decât costurile”, a declarat Chris Weston, analist la IG Markets Melbourne.

Yellen, al doilea oficial ca importanţă la Fed, a declarat că banca centrală a SUA ar trebui să continue achiziţiile lunare de active financiare în valoare de 85 de miliarde de dolari. Vicepreşedintele a reiterat comentarii ale şefului Fed, Ben Bernanke, de săptămâna tercută, că beneficiile programului de achiziţii de active şi dobânzi foarte reduse depăşesc orice riscuri legate de instabilitatea financiară.

Separat, Kikuo Iwata, nominalizat pentru postul de viceguvernator al Băncii Japoniei, a declarat că banca ar trebui să cumpere obligaţiuni pe termen mai lung pentru a atinge o ţintă de inflaţie de 2%.

China intenţionează să-şi majoreze deficitul bugetar anul acesta, în contextul încurajării consumului intern, în timp ce, în zona euro, ministrul francez de Finanţe, Pierre Moscovici, a declarat că Franţa nu ia în calcul noi tăieri bugetare.

Pe marile burse din Europa, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,8%, FTSE 100 (Londra) a avansat cu 0,5%, iar DAX (Frankfurt) cu 1%.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...