Acţiunile europene deschid indecis

Acţiunile europene au deschis indecis şedinţa de joi, investitorii fiind precauţi în timp ce politicienii din Cipru lucrează la un nou plan pentru a preveni colapsul financiar al ţării, potrivit Bloomberg.
Economica.net - joi, 21 mart. 2013, 09:15
Acţiunile europene deschid indecis

Cotaţia Hermes International a urcat cu 1,2%, după ce producătorul francez de articole de lux a raportat profit operaţional pentru anul trecut mai mare decât anticipau analiştii.

Indicele Stoxx 600 a pierdut 0,1%.

„Încercările lipsite de perspectivă ale Ciprului pentru găsirea unei soluţii la problemele financiare vor afecta încrederea. Chiar dacă sistemul bancar cipriot nu este mare, pericolul de contagiune şi aversiunea faţă de risc trebuie eveluate în cazul în care va fi permisă prăbuşirea instituţiilor de credit din Cipru”, a declarat Jonathan Sudaria, trader la Capital Spreads, Londra.

Preşedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, şi alţi lideri politici încearcă să pregătească un nou plan pentru a preveni prăbuşirea financiară a ţării, după ce Parlamentul a respins o taxă pe depozite bancare. Taxa a fost o condiţie a statelor din zona euro la anunţarea unui pachet de împrumuturi de 10 miliarde de euro Ciprului.

Noul plan ar putea include o nouă versiune a taxei pe depozite, a afirmat o sursă apropiată situaţiei. Banca centrală a anunţat că băncile vor rămâne închise până marţi.

În Statele Unite, Rezerva Federală a SUA a anunţat, miercuri, menţinerea dobânzii de politică monetară la un minim record apropiat de zero şi a informat că va modifica achiziţiile de obligaţiuni în funcţie de evoluţia pieţei muncii.

Pe marile burse din Europa, indicii FTSE 100 (Londra) şi DAX (Frankfurt) au pierdut câte 0,1%, iar CAC 40 (Paris) a scăzut cu 0,2%.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunţat miercuri că Florin Cîţu şi-a dat demisia de la şefia Senatului....
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
S-a lansat apelul de proiecte pe hidrogen verde cu finanțare din PNRR
Ministerul Energiei anunță astăzi lansarea procedurii competitive – Schemă de ajutor de stat având ca obiectiv Sprijinirea ...
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape 50%”
Afacerile Wizrom Software au crescut anul trecut la 6,3 mil. euro. ”Cererea pentru software-urile HR a crescut cu aproape ...
Wizrom Software, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de software de business din România, a înregistrat ...
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș
Hell Energy investește 18 milioane de euro la Ungheni, în județul Mureș, a anunțat compania într-un comunicat de presă.