Acţiunile europene închid în scădere, trase în jos de asigurători

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere, trase în jos de sectorul asigurărilor, în condiţiile în care uraganul Sandy se îndreaptă spre New York, iar bursa din Statele Unite este închisă, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 29 oct. 2012, 17:59
Acţiunile europene închid în scădere, trase în jos de asigurători

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, iar componenta companiilor de asigurări a înregistrat cel mai amplu declin, de 1,2%, în rândul celor 19 sectoare industriale. Săptămâna trecută, Stoxx 600 a înregistrat un declin de 1,3% din cauza rezultatleor trimestriale sub aşteptări raportate de companii.

Titlurile Munich Re au scăzut cu 2,2%, iar cele ale Swiss Re cu 2,5%.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni incluse în Stoxx 600 a fost cu 34% sub media ultimelor 30 de zile, având în vedere că bursa de pe Wall Street a fost închisă.

„Este o decizie dramatică să închizi bursa. Cred că măsura este corectă, pentru că nu se ştie cât de puternic poate fi uraganul Sandy”, a declarat Andy Lynch, manager de portofolii la Schroder Investment Management în Londra.

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare ar putea decide să menţină închisă bursa de la New York şi marţi, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

În Europa, premierul italian Mario Monti şi omologul spaniol Mariano Rajoy şi-au reafirmat angajamentul pentru susţinerea monedei unice şi pentru rămânerea Greciei în zona euro, la o întâlnire la Madrid.

În Grecia, liderii politici au continuat să negocieze un acord privind reformarea legislaţiei muncii.

Indicii naţionali au scăzut pe 13 din cele 18 burse din Europa Occidentală.

Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,2%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,8%, iar DAX al bursei din Frankfurt cu 0,4%.

La Atena, indicele ASE a pierdut 6,3%. Acţiunile National Bank of Greece au pierdut 17%, cel mai grav declin din ultimul an. Titlurile EFG Eurobank au scăzut cu 15%, iar cele ale Alpha Bank cu 13%.

În Italia, acţiunile Banca Popolare di Milano au coborât cu 4,4%, iar Intesa Sanpaolo cu 2,7%.

În Spania, titlurile Bankia, a cărei naţionalizare a obligat guvernul de la Madrid să ceară în acest an sprijinul UU pentru sectorul bancar, au scăzut cu 4%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...