Acţiunile europene închid în scădere

Cele mai multe acţiuni europene au închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, după ce exporturile Germaniei au scăzut, iar investitorii au luat în calcul posibilitatea ca avansul de până acum al cotaţiilor să fi depăşit perspectivele de profit ale companiilor, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mar, 08 ian. 2013, 19:41
Acţiunile europene închid în scădere

Titlurile retailerului Debenhams au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii trei ani, ca urmare a reducerii estimărilor privind marja de profit. Vodafone a avansat cu 1,7%, după ce Verizon a anunţat că este posibil să cumpere participaţia grupului britanic la compania mixtă Verizon Wireless.

Indicele Stoxx Europe 600 a pierdut 0,1%, cu trei acţiuni în declin pentru fiecare două în creştere. Stoxx 600 a avansat cu 2,4% în acest an.

Exporturile economiei germane au scăzut în noiembrie mai puternic decât anticipau anliştii. Livrările externe au coborât, ajustat sezonier şi pentru zile lucrătoare, cu 3,4% comparativ cu octombrie. Declinul este cel mai mare din ultimul an, a anunţat Biroul Federal de Statistică din Germania. Economiştii consultaţi de Bloomberg anticipau o scădere de 0,5%.

În acelaşi timp, încrederea în zona euro a crescut în decembrie peste aşteptările analiştilor, potrivit unui indice calculat de Comisia Europeană.

„Trebuie să realizăm că datele economice care vor fi anunţate din zona euro vor fi foarte slabe”, a afirmat Bob Parker, analist Credit Suisse Asset Management.

Indicatorii burselor naţionale au scăzut pe 10 din cele 18 pieţe din Europa de Vest. Indicele DAX (Frankfurt) a scăzut cu 0,5%, FTSE 100 (Londra) cu 0,2%, în timp ce CAC 40 (Paris) a stagnat.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...