1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

News

Acţiunile Fondului Proprietatea şi Erste au susţinut din nou lichiditatea pieţei

Bursa de la Bucureşti a revenit uşor spre nivelul de miercuri, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori nu au intrat la tranzacţionare, iar operaţiunile cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi Erste (EBS) au acoperit peste 85% din lichiditatea de 13 milioane lei.

06 iun, 2013 | Mediafax

Piaţa a deschis ziua în scădere cu 0,5%, iar după primele două ore de tranzacţionare indicele general BET-C era cu aproape 1% sub închiderea de miercuri. Ulterior, piaţa a început să revină spre nivelul de miercuri, iar la mijlocul zilei, indicele BET-C era cu numai 0,1% sub închiderea şedinţei precedente.

Puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare au continuat să vizeze doar câteva acţiuni, astfel că la mijlocul şedinţei, rulaje de peste 50.000 de lei înregistrau titluri emise doar de 10 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

Investitorii au transferat în total acţiuni de 13,1 milioane lei (2,9 milioane euro), valoare cu 41% peste rulajul din prima parte a şedinţei precedente, de 9,3 milioane lei (2,1 milioane euro). Peste 85% din lichiditate a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (8,9 milioane lei) şi Erste Bank (2,3 milioane lei).

Cel mai recent transfer cu acţiunile FP a fost realizat la 0,649 lei, preţ în scădere cu 0,76%, iar titlurile Erste au urcat cu 0,73%, la 110 lei (24,55 euro).

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,32%, în timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era în stagnare.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,43%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,19% sub nivelul şedinţei precedente.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborât cu 0,7%.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele de la Frankfurt şi Paris avansau cu 0,1% şi, respectiv, cu 0,3%, în timp ce piaţa de la Londra era în stagnare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO