1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Acţiunile H&M au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Acţiunile Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, au ajuns vineri la cel mai scăzut nivel din 2005, în urma declinului accentuat al veniturilor, care ar putea duce la închiderea unor magazine şi la oprirea expansiunii, transmit Reuters şi Bloomberg.

15 mar, 2018 | Agerpres

În perioada decembrie 2017 - februarie 2018, vânzările au scăzut cu 1,5%, la 53,5 miliarde de coroane suedeze (6,5 miliarde de dolari), faţă de 54,4 miliarde de coroane suedeze anul trecut.

La Bursa de la Stockholm, acţiunile H&M au scăzut joi cu 5%, iar în ultimele 12 luni titlurile au înregistrat un declin de 44%.

Începutul dificil de an vine după un an dificil 2017, la sfârşitul căruia compania a raportat primul declin al vânzărilor trimestriale din ultimii peste 20 de ani.

H&M a abandonat ţinta de vânzări pe 2018 şi a avertizat că se aşteaptă ca acest an să rămână dificil.

Vânzările au fost afectate de vremea foarte rece din februarie şi martie în multe pieţe europene importante. Sezonul de primăvară a avut un start dificil, a explicat analistul Richard Chamberlain, de la RBC Capital Markets. Acesta a declarat că este prudent privind perspectivele pe termen scurt ale companiei suedeze, şi a avertizat că declinul vânzărilor ar putea duce la reducerea dividendelor în 2018 sau în 2019.

Luna trecută, H&M a propus un dividend de 9,75 coroane pe acţiune pentru anul 2017. De asemenea, compania a informat că 'boardul va analiza posibilitatea' de a permite tuturor acţionarilor să îşi reinvestească dividendele în noi acţiuni, în ideea de a permite H&M 'să continue să facă investiţii mari în domenii precum digitalizarea'.

Compania va deschide anul acesta 385 de noi magazine, faţă de 400 programate iniţial, după ce în perioada august 2016 - august 2017 a inaugurat 418 de unităţi, ajungând la un total de 4.553 de magazine pe plan global. De asemenea, vor fi extinse vânzările online pe 43 de pieţe până la sfârşitul anului. Deja, rivala Inditex vinde online pe 45 de pieţe.

Pentru a sprijini comerţul electronic, H&M va extinde acordul de cooperare cu divizia de retail online a Alibaba, Tmall.

H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are opt branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Cheap Monday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO