Acţiunile H&M au urcat joi cu peste 10%, chiar dacă profitul trimestrial a scăzut

Acţiunile Hennes & Mauritz AB (H&M) au urcat joi cu peste 10% la Bursa de la Stockholm, după ce al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial i-a reasigurat pe investitori că nu va trebui să reducă suplimentar costurile, chiar dacă profitul trimestrial a scăzut mai mult decât se aşteptau analiştii, transmit MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - joi, 27 sept. 2018, 11:47
Acţiunile H&M au urcat joi cu peste 10%, chiar dacă profitul trimestrial a scăzut

Compania suedeză, care are peste 4.700 de magazine la nivel global, a avertizat că introducerea unui nou sistem logistic pentru accelerarea livrărilor va afecta vânzările şi va majora costurile pe pieţele sale importante, cum ar fi SUA, Franţa, Italia şi Belgia. Costurile suplimentare cu acest sistem se ridică la 400 de milioane coroane suedeze.

Totuşi, reacţia pieţei a fost pozitivă după ce H&M a anunţat că nu estimează o creştere a discount-urilor în acest trimestru datorită „calităţii şi echilibrului” stocurilor sale.

Joi, acţiunile H&M înregistrau un avans de 10,6%, după ce au pierdut aproape două treimi din valoarea lor de la nivelul record înregistra în 2015.

Directorul general Karl-Johan Persson a afirmat că în septembrie tendinţa vânzărilor a fost pozitivă iar problemele logistice vor afecta costurile şi vânzările în trimestrul patru dar într-o măsură mai mică.

În perioada iunie-august 2018, profitul înainte de taxe a scăzut cu 20%, la 4,01 miliarde de coroane suedeze (454 de milioane de dolari), în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin de 16%.

Vânzările online au urcat cu 32%, în timp ce profitul net a scăzut cu 19%, la 3,1 miliarde de coroane suedeze (352 de milioane de dolari), în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un câştig de 3,2 miliarde de coroane suedeze.

Vânzările, excluzând TVA, au urcat în perioada iunie-august 2018 la 55,82 miliarde de coroane suedeze.

În acest an, H&M intenţionează să deschidă aproximativ 380 de magazine şi să închidă 140. Cele mai multe magazine vor fi deschise pe pieţele emergente în timp ce închiderile vor fi pe pieţele mature.

H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are opt branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Cheap Monday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...