Acţiunile H&M cresc, după ce strategia de redresare şi-a arătat roadele

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat un declin sub aşteptări al profitului trimestrial, deoarece a vândut mai multe produse la preţ întreg, iar marja brută s-a majorat, semn că strategia de redresare îşi arată roadele, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - vin, 29 mart. 2019, 18:16
Acţiunile H&M cresc, după ce strategia de redresare şi-a arătat roadele

Acţiunile H&M au urcat vineri cu 15,8% la bursa de la Stockholm, după ce compania a estimat că vânzările la preţ redus vor continua să scadă în actualul trimestru. În ultimele 12 luni, titlurile au scăzut cu 3%.

În perioada decembrie 2018 – februarie 2019, profitul înainte de taxe a scăzut pentru al şaptelea trimestru consecutiv, la 1,04 miliarde de coroane suedeze, de la 1,26 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, dar peste estimările analiştilor, de 708 milioane de coroane.

Marja brută a urcat la 50% în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, de la 49,9% în urmă cu un an, în timp ce analiştii se aşteptau la o scădere până la 49,4%.

Totuşi, marja brută a H&M este sub cea a rivalei Inditex, care a raportat o marjă brută de 56,7% în anual financiar care s-a încheiat în ianuarie 2019, faţă de 56,3% în urmă cu un an.

Vânzările în perioada 1-27 martie au urcat cu 7% în monedă locală, în timp ce în perioada decembrie 2018 – februarie 2019 vânzările au fost pe plus cu 4%, la 51 de miliarde de coroane suedeze.

Vânzările în monedă locală au urcat cu 11% în Suedia, cu 8% în Marea Britanie, cu 15% în Polonia şi cu 16% în China, a anunţat compania suedeză. În Germania, o piaţă majoră, vânzările au scăzut cu 7%.

H&M opera la 28 februarie 4.958 de magazine în întreaga lume, inclusiv francize.

Ca şi alte companii, H&M se confruntă cu creşterea concurenţei pe piaţa din Europa, după ce tinerii au preferat să facă achiziţii de la retailerii online, cum ar fi Asos şi Zalando.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

Te-ar mai putea interesa și
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
MApN pregăteşte cele 20 de centre mobile de vaccinare anti-COVID
Ministerul Apărării Naţionale a informat, marţi, că medicii, asistenţii medicali şi registratorii din centrele de vaccinare mobile, care vor fi operaţionalizate viitoare, fac parte din......
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor
Industria germană ar urma să se situeze într-o poziţie mult mai bună în 2021 decât în 2020, a estimat Asociaţia ...
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în programul IMM Factor
Noi ajutoare pentru IMM: programe de garantare de 18 miliarde de lei în 2021. A început înscrierea finanţatorilor în ...
FNGCIMM invită instituțiile de credit, instituțiile financiare nebancare, precum și sucursalele acestora din străinătate ...
Romgaz: Suntem pregătiţi să finalizăm centrala Iernut în acest an, pentru a nu pierde banii din PNI
Romgaz: Suntem pregătiţi să finalizăm centrala Iernut în acest an, pentru a nu pierde banii din PNI
Romgaz a acordat o ultimă perioadă de 14 zile către asocierea Romelectro-Duro Felguera pentru a finaliza centrala de la ...