Acţiunile Mechel Târgovişte au fost suspendate de la tranzacţionare

Acţiunile Mechel Târgovişte au fost suspendate luni, începând cu ora 9.30, de la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă, conform anunţului publicat pe site-ul BVB.
Economica.net - lun, 25 feb. 2013, 09:36
Acţiunile Mechel Târgovişte au fost suspendate de la tranzacţionare

În data de 22 februarie, Tribunalul Dâmboviţa a admis cererea Mechel Târgovişte de reorganizare şi a deschis procedura generală de insolvenţă a companiei.

Ultimele tranzacţii cu acţiuni Mechel au avut loc în data de 15 februarie 2013, când au fost vândute 2.000 de acţiuni, în valoare de 1.098,50 lei, la un preţ mediu de 0,5495 lei/acţiune, scrie Agerpres.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii Mechel, că la începutul lunii martie vor fi repornite unităţile de la Târgovişte şi de la Buzău.

‘La începutul lunii martie Mechel va reporni unităţile de la Târgovişte şi de la Buzău. Salariaţii primesc acum 75% din drepturile cuvenite. Aceasta înseamnă 80% din întreaga capacitate de până acum din unităţile Mechel. De asemenea, 3.000 de salariaţi din cei 4.000 vor începe lucrul’, a afirmat Varujan Vosganian.

În cererea de intrare în procedura de reorganizare judiciară depusă de companie se menţionează că se are în vedere protejarea intereselor societăţii şi relansarea activităţii pe baze solide, în temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societăţii.

‘Cu sprijinul Invest Nikarom, societatea care deţine indirect pachetul majoritar de acţiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activităţii la Mechel Târgovişte în condiţii de eficienţă economică’, este menţionat într-un comunicat transmis săptămâna trecută BVB.

Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajaţi.

Combinatul a fost preluat în 2002 de firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.

La începutul acestei săptămâni a fost făcută publică informaţia potrivit căreia Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL.

Nikarom a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Te-ar mai putea interesa și
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani vor primii elevii
S-au lansat apelurile pentru programul „Primul student din familie”, cu un buget de 50 de milioane de euro. Câți bani ...
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO), și în parteneriat cu Ministerul Educației, lansează apelurile......
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea ...
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...