Acţiunile Netflix au scăzut joi cu până la 11% din cauza datelor sub aşteptări privind numărul de abonaţi, dar brokerii sunt optimişti

Acţiunile Netflix au scăzut joi cu până la 11%, din cauza declinului numărului de abonaţi în Statele Unite şi a creşterii sub aşteptări a celui din străinătate, în trimestrul al doilea, dar casele de brokeraj acordă o perspectivă pozitivă a titlurilor, anticipând o inversare a tendinţelor în restul anului, datorită conţinutului nou solid, transmite Reuters citat de News.ro.
Economica.net - vin, 19 iul. 2019, 05:22
Acţiunile Netflix au scăzut joi cu până la 11% din cauza datelor sub aşteptări privind numărul de abonaţi, dar brokerii sunt optimişti

Declinul titlurilor a fost provocat de îngrijorarea investitorilor legată de evoluţia numărului de abonaţi, înainte de mult-aşteptata lansare de către Walt Disney a unui serviciu concurent, în acest an, scrie News.ro.

Netflix şi-a mărit de patru ori valoarea începând din 2015, la 321 de dolari pe acţiune, nivel care este însă cu 100 de dolari sub un maxim atins anul trecut.

Perioada aprilie-iunie tinde să fie slabă pentru Netflix în Statele Unite, unde vremea mai caldă şi zilele mai lungi îi fac pe oameni să petreacă mai mult timp în aer liber şi mai puţin în faţa unui ecran.

Firma de brokeraj Brokers Cowen a calculat că Netfilix a ratat estimările privind numărul de abonaţi din trimestrul al doilea de trei ori în ultimii patru ani.

În acest an, compania a efectuat o serie de majorări agresive de preţuri, iar declinul numărului de abonaţi în Statele Unite a fost primul din ultimii opt ani.

”Au mărit preţurile din SUA în medie cu 2 dolari pe lună, iar majoritatea abonaţilor au aflat despre acest lucru în trimestrul al doilea”, a spus Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

Un număr de zece case de brokeraj au redus preţul ţintă al acţiunilor Netflix, pentru a reflecta declinul de joi al acţiunilor, dar nu au redus ratingul titlurilor, recomandând cumpărarea acestora.

În timp ce concurenţa se va intensifica odată cu lansarea unor servicii noi, Apple TV şi Disney+, mai mulţi analişti au spus că prezenţa globală a Netflix îi va oferi un avantaj.

Netflix a atras 2,83 de milioane de abonaţi intenaţionali plătitori, comparativ cu aşteptările analiştilor de 4,8 milioane, dar are în prezent 151,6 milioane de abonaţi la nivel mondial, cu mult peste numărul abonaţilor Amazon Prime şi HBO.

“Până în 2025, pe baza estimărilor Disney, se pare că Netflix va cheltui de cel puţin cinci ori mai mult pentru conţinut comparativ cu Disney+”, a declarat Jeff Wlodarcza, analist la Pivotal Research Group.

În trimestrul al doilea, Netflix a majorat preţurile în Brazilia, Elveţia, Grecia şi Europa de Vest, testând piaţa pe unele dintre cele mai bogate pieţe, într-o perioadă în care face cheltuieli mari pentru a câştiga bătălia în privinţa conţinutului.

Netflix a început trimestrul al treilea cu lansarea hit-ului ”Stranger Things”, a cărui acţiune are loc în anii 1980. Acesta va fi urmat cu sezoane noi ale serialelor “Orange is the New Black,” şi “The Crown”, precum şi de mult-aşteptatul film“The Irishman” al lui Martin Scorsese.

Te-ar mai putea interesa și
COTAR anunță că a câștigat procesul pe care i-l intentase Euroins
COTAR anunță că a câștigat procesul pe care i-l intentase Euroins
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat miercuri prin intermediul unui comunicat că a câştigat procesul cu Euroins, instanţa de judecată......
CFR Călători lansează aplicație mobilă pentru achiziția de bilete
CFR Călători lansează aplicație mobilă pentru achiziția de bilete
Pentru achiziționarea ușoară și rapidă a biletelor de tren, în data de 24 iunie 2021, va fi lansată aplicația mobilă ...
Compania Energias de Portugal pregătește vânzarea a trei portofolii de active din Europa
Compania Energias de Portugal pregătește vânzarea a trei portofolii de active din Europa
Grupul portughez de utilităţi EDP (Energias de Portugal) se pregăteşte să vândă până la trei portofolii de active ...
Stellantis și Russian Railways vor să vândă compania de logistică auto Gefco
Stellantis și Russian Railways vor să vândă compania de logistică auto Gefco
Firma Gefco, lider european în logistica auto, a fost scoasă la vânzare de proprietarii săi, operatorul feroviar Russian ...