Acţiunile Nuclearelectrica au urcat cu 4,7%, într-o piaţă cu rulaj în creştere

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 4,74% în prima parte a şedinţei de luni, într-o piaţă creştere cu 0,92% şi unde investitorii au fost mult mai activi la tranzacţionare decât în zilele precedente, ridicând lichiditatea la aproape 29 milioane lei.
Economica.net - lun, 04 nov. 2013, 11:57
Acţiunile Nuclearelectrica au urcat cu 4,7%, într-o piaţă cu rulaj în creştere

Piaţa a fost pe verde încă din primele minute ale şedinţei, menţinându-se pe linia ascendentă din precedentele patru şedinţe, când a urcat cu aproape 3%.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,93%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, avansa cu 1,37%.

În acelaşi timp, acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP) au ridicat indicele BET-FI cu 1,44%. Titlurile SIF-urilor au urcat cu 1,26% – 2,59%, după ce în şedinţa precedentă au avansat cu 1,6% – 3,51%.

Totodată, acţiunile Fondului Proprietatea au crescut cu 0,69% şi au revenit peste pragul de 0,8 lei.

Cei doi indici extinşi ai BVB, BET-XT şi BET-BK, au avansat cu 1,1% şi, respectiv, cu 1,37%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 28,8 milioane lei (6,5 milioane euro), sumă de 2,6 ori peste rulajul din prima parte a şedinţei de vineri, de 11,2 milioane lei (2,5 milioane euro). Mai mult de jumătate din lichiditatea pieţei a fost asigurată de transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea, de 14,7 milioane lei.

Rulaje de peste 1 milion de lei au mai înregistrat acţiunile OMV Petrom (3,4 milioane lei, din care două deal-uri de 1,4 milioane lei), Transgaz (2,1 milioane lei), Nuclearelectrica (2,1 milioane lei), SIF Transilvania (1,9 milioane lei) şi SIF Oltenia (1,6 milioane lei).

Cele şase acţiuni menţionate au asigurat aproape 90% din rulajul bursei.

Acţiunile Nuclearelectrica au intrat luni la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în locul drepturilor de alocare emise în oferta derulată în luna septembrie. Drepturile de alocare au fost suspendate de la tranzacţionare în urmă cu o săptămână, în vederea introducerii acţiunilor. Atunci drepturile de alocare au încheiat la preţul de 10,97 lei.

Acţiunile Nuclearelectrica au deschis şedinţa de tranzacţionare de luni la preţul de 11,64 lei, cu 6,1% peste ultima cotaţie a drepturilor de alocare, iar ulterior au fost transferate la preţuri apropiate de 11,5 lei/titlu.

La ora 13:00, acţiunile companiei erau cotate la 11,49 lei.

Cotaţia este cu 2,6% peste preţul de 11,2 lei/acţiune la care au fost vândute titlurile pe tranşele investitorilor instituţionali (85% din ofertă) şi al marilor investitori de retail (5% din titlurile din ofertă). Comparativ cu preţurile la care micii investitori de retail (10% din acţiunile din ofertă) au cumpărat acţiunile în ofertă, cotaţia acţiunilor la bursă este mai mare cu aproape 5,8% şi, respectiv, cu 11,5%.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,4%.

Te-ar mai putea interesa și
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
OMC anunță că nu s-a ajuns la un consens cu privire la derogarea temporară a brevetelor vaccinurilor anti-COVID-19
Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a reuşit atingerea unui consens cu privire la problema spinoasă a derogării......
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agențiile Standard & Poor’s și Moody’s au menținut ratingul de țară al României, cu perspectivă stabilă
Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen ...
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Profi a devenit furnizor al Casei Regale a României
Astăzi, magazinele Profi au dobândit calitatea de Furnizor al Casei Regale a României, informează compania prin intermediul ...
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari și administratorii
Sute de mii de români care stau la bloc NU vor primi automat compensarea facturii la gaze. Ce trebuie să facă asociațiile ...
Persoanele fizice care locuiesc în blocuri alimentate de centrale termice de scară care funcționează cu gaz intră și ...