Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu 1,4%, într-o piaţă în stagnare şi cu rulaj redus

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au scăzut cu 1,42%, influenţate de informaţia că un investitor vrea să vândă 0,4% din titlurile companiei, însă corecţia a venit într-o piaţă liniştită şi unde indicele general BET-C a stagnat, iar tranzacţiile abia au însumat 4,7 milioane lei.
Economica.net - mar, 27 nov. 2012, 12:11
Acţiunile OMV Petrom au scăzut cu 1,4%, într-o piaţă în stagnare şi cu rulaj redus

Acţiunile OMV Petrom au debutat în stagnare, dar apoi au început să scadă uşor, iar după ora 10:45 s-au stabilizat la un preţ cu aproximativ 1,4% sub ultima cotaţie de luni. La mijlocul şedinţei, titlurile OMV Petrom erau cotate la 0,3948 lei, preţ în scădere cu 1,42 %.

Acţiunile companiei erau, totodată, cele mai lichide din piaţă, cu transferuri de 1,3 milioane lei şi asigurau aproape 30% din rulajul bursei.

Potrivit unor surse citate de Ziarul Financiar, Raiffeisen Capital&Investment, firma de brokeraj a grupului Raiffeisen, şi casa de brokeraj cehă Wood&Company au primit mandat din partea unui client pentru a vinde un pachet de acţiuni OMV Petrom (SNP), reprezentând 0,4% din capitalul social al companiei.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în creştere cu 0,26%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,36% peste nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,4%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, a scăzut cu 0,47%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a crescut cu 0,39%.

Rulajul pieţei de acţiuni, de 4,7 milioane lei (cu puţin peste 1 milion de euro), este similar celui din prima parte a şedinţei precedente.

Exceptând acţiunile OMV Petrom, rulaje de peste 500.000 de lei au mai înregistrat titlurile Băncii Transilvania (887.000 de lei), Fondul Proprietatea (795.000 de lei) şi SIF Banat-Crişana (563.000 de lei). Acţiunile băncii au crescut cu 1,25%, la 1,134 lei, iar titlurile Fondului Proprietatea au scăzut nesemnificativ, cu 0,09%, la 0,534 lei.

În acelaşi timp, acţiunile SIF Banat-Crişana au scăzut cu 0,26%, la 1,136 lei.

La mijlocul şedinţei de la Bucureşti, bursele vest-europene erau în creştere cu până la 0,4%. Pieţele au fost pe verde încă de la deschidere, după ce creditorii internaţionali ai Greciei, statele din zona euro şi FMI, au îmbunătăţit termenii din programul de ajutor financiar pentru statul elen şi au deschis calea eliberărării unei tranşe în decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat planul de investiții al companiei. Subsidiarei DEER i-au fost alocați 878 de milioane de lei
Consiliul de Administrație al Electrica a aprobat planul de investiții al companiei. Subsidiarei DEER i-au fost alocați ...
Consiliul de Administrație al Grupului Electrica a aprobat valoarea consolidată a planul de investiții (CAPEX) pentru anul 2024, în suma totală de peste 1,12 miliarde de lei, 878 de milioane de......
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care ...
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.