Acţiunile primului unicorn românesc, UiPath, în creştere cu 10% după anunţarea unor rezultate peste aşteptări în T1

Acţiunile producătorului de software UiPath afişau joi o creştere de peste 10%, în tranzacţiile care preced deschiderea Bursei de la New York, după ce compania a dat publicităţii rezultate peste aşteptări pentru primul trimestru şi de asemenea a dezvăluit prognozele privind rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru, informează Reuters.
AGERPRES - joi, 02 iun. 2022, 15:55
Acţiunile primului unicorn românesc, UiPath, în creştere cu 10% după anunţarea unor rezultate peste aşteptări în T1

UiPath, primul unicorn românesc, a raportat pentru primele trei luni ale acestui an pierderi ajustate de 3 cenţi pe acţiune, o performanţă mai bună decât estimările analiştilor care mizau pe pierderi ajustate de 5,6 cenţi pe acţiune. De asemenea, veniturile totale realizate de UiPath în primul trimestru au fost de 245,1 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Pentru al doilea trimestru al acestui an, UiPath a anunţat că se aşteaptă la venituri cuprinse în intervalul 229-231 milioane de dolari, în timp ce analiştii mizau pe 228,8 milioane de dolari. De asemenea, UiPath se aşteaptă să înregistreze pierderi operaţionale cuprinse între 55 şi 60 de milioane de dolari în trimestrul al doilea.

Pentru întregul an 2022, UiPath se aşteaptă la venituri cuprinse în intervalul 1,085-1,090 miliarde de dolari, în timp ce analiştii mizează pe venituri de 1,09 miliarde de dolari, precum şi la un profit operaţional ajustat cuprins între 10 şi 15 milioane de dolari.

„Piaţa de automatizare este mare şi în creştere şi noi continuăm să ne creştem cota de piaţă având în vedere randamentul investiţiilor pe care îl creăm pentru clienţii noştri şi amploarea platformei noastre de automatizare”, a informat UiPath într-un comunicat de presă.

UiPath, companie care numără printre acţionari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP şi Sequoia, utilizează inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta mari companii şi agenţii guvernamentale să îşi automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate şi resurse umane.

Înfiinţată în România, în anul 2005, sub denumirea DeskOver şi redenumită UiPath în 2015, compania are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s Corp, Duracell şi Swiss Re. În anul fiscal care s-a încheiat la 31 ianuarie 2021, UiPath a înregistrat pierderi de 92,40 milioane de dolari, mai reduse decât pierderile din anul anterior, de 519,90 milioane de dolari. Veniturile au urcat la 607,60 milioane de dolari, de la 336,2 milioane de dolari.

În 2018, UiPath a devenit primul start-up fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, compania şi-a mutat sediul general în SUA. Începând din luna aprilie 2021, acţiunile UiPath se tranzacţionează la New York Stock Exchange sub simbolul „PATH”.

Daniel Dines este directorul general al companiei.

Citeşte şi

Te-ar mai putea interesa și
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Washingtonul și Ottawa susțin intrarea Ucrainei în NATO, dar nu într-o procedură accelerată
Statele Unite şi Canada s-au declarat vineri favorabile unei eventuale aderări a Ucrainei la NATO, fără însă a sprijini o procedură accelerată, notează AFP, transmite Agerpres....
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale prin reţelele integrate
Bulgartransgaz, Transgaz, FGSZ (Ungaria) şi Eustream (Slovacia) propun un proiect de pentru transportul gazelor naturale ...
Operatorii de transport gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria şi Slovacia propun o iniţiativă pentru transportul ...
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Directorul general al centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a fost reținut de o patrulă rusă
Ihor Muraşov, directorul general al centralei nucleare ucrainene Zaporojie, ocupată de ruşi, a fost reţinut de o patrulă ...
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Turcia nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia
Ministerul de Externe al Turciei a anunţat sâmbătă că respinge anexarea de către Rusia a patru regiuni ale Ucrainei ...