Acțiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 2% în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia

Acţiunile Rompetrol Rafinare se tranzacţionau vineri, la ora 17:11, cu 0,0500 de lei, în scădere cu 1,96% faţă de preţul de închidere de joi, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti.
AGERPRES - vin, 02 iul. 2021, 18:06
Acțiunile Rompetrol au scăzut cu aproape 2% în urma incendiului de la Rafinăria Petromidia

Conform BVB, preţul de deschidere a fost de 0,0505 lei/acţiune, preţul maxim de 0,0505 lei/acţiune, preţul minim de 0,0455 de lei/acţiune, iar preţul mediu de 0,0480 de lei/acţiune.

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate, a informat compania.

„În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă”, spun reprezentanţii Rompetrol.

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Amplasarea strategică şi reţeaua de distribuţie complexă fac din Petromidia un adevărat hub energetic, capabil să acopere substanţial reţeaua de staţii de distribuţie din România. De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit şi în ţări precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vândut tot sub brandul Rompetrol.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...