Zero dividende la SIF Banat-Crişana. Acţiunile au coborât cu 9,5%, după AGA

Acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au coborât cu 9,48% la reintroducerea la tranzacţionare, fiind influenţate semnificativ de decizia AGA prin care societatea nu va distribui dividende din profitul înregistrat anul trecut, pentru prima dată de la înfiinţarea societăţii.
Economica.net - mie, 24 apr. 2013, 13:17
Zero dividende la SIF Banat-Crişana. Acţiunile au coborât cu 9,5%, după AGA

Titlurile au fost suspendate de la tranzacţionare până la ora 15:40, pentru derularae AGA şi informarea investitorilor cu privire la deciziile din această şedinţă.

Acţiunile au coborât cu 9,48% încă de la reintrarea la transfer, astfel că preţul a ajuns la 1,05 lei. Ulterior, titlurile au rămas pe scădere semnificativă, astfel că la scurt timp după ora 16:00, erau cotate tot la 1,05 lei.

Corecţia a venit în cadrul a 53 de tranzacţii, în valoare cumulată de 148.000 de lei.

Scăderea puternică este determinată de decizia AGA privind păstrarea întregului profit în societate, astfel că acţionarii nu vor încasa dividende, pentru prima dată în instoria SIF-ului.

Acţionarii au discutat în AGA patru variante de distribuire a profitului obţinut anul trecut şi au decis păstrarea întregului câştig, de 100,5 milioane lei, pentru surse proprii de finanţare. Profitul a urcat cu 60% anul trecut datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu.

Administratorii au propus iniţial acţionarilor trei variante privind profitul, respectiv păstrarea acestuia pentru surse proprii de finanţare, alocarea unui procent de 22% sau de 65% din câştig.

Un grup de trei acţionari ai SIF, printre care şi omul de afaceri Alin Tatu, a solicitat completarea ordinei de zi a şedinţei AGA cu distribuirea unui dividend mai mare faţă de propunerile administratorilor, respectiv de 0,1649 lei, reprezentând 90% din profitul obţinut anul trecut.

Tot în AGA de joi, acţionarii au ales un nou Consiliu de Administraţie. Ioan Cuzman, aflat în conducerea SIF Banat-Crişana în ultimii 18 ani, nu a mai fost ales de acţionari, care au numit 6 dintre cei 7 administratori propuşi de foştii administratori.

Cuzman a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie până în luna noiembrie a anului trecut, când postul a fost preluat de Dragoş Bâlteanu. Cuzman a ocupat până miercuri poziţia de vicepreşedinte al CA.

Noii administratori sunt Dragoş Bîlteanu, Ştefan Dumitru, reconfirmat, Ion Stancu, reconfirmat, Ali Lakis, reprezentant Banque SBA, Valentin Chiser, din partea grupului Romenergo, şi Adrian Petreanu, manager de investiţii la Ashmore Investment la Londra.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...